Majoriteten af de mere højkvalitative vine, der kommer fra USA er enten fremstillet på deres "egen" Zinfandel drue, som ofte giver frugtige, generøse og smagfulde vine, eller Cabernet Sauvignon, der er mere elegant og i den krydrede retning og sidst, men ikke mindst - dronningen af de grønne druer, Chardonnay.
Hvis Californien havde været et selvstændigt land, havde det været verdens fjerdestørste vinproducent med mere end 1200 vingårde og omkring 200.000 hektar vinplantager. Selv om man er begyndt at kigge til den europæiske vinmagerteknik, så laves de allerfleste vine fortsat i en "Ny Verden"-stil. Frugtdrevne vine i en mere enkel stil. Med det varme vejr har de californiske vinavlere lettere ved at fremdyrke meget moden frugt med intensive smage, som giver vinen en frugtighed, snarere end jordagtige og mineralrige smage.
I Californien har Chardonnay fået sin helt egen stil, hvor malolaktisk gæring er populær og i kombination med amerikanske egefade giver en karakteristisk smag af vanilje og kokos, og man har hermed kunnet skabe en vinstil, der adskiller fra den modsvarende europæiske.
Langt fra Chablis skaber man en fyldig vin med en smøragtig smag.
Man laver vine på stort set alle kendte druesorter i Californien, men de største druer er Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Syrag og Zinfandel.
Allerede i 1700-tallet plantede spanske missionærer vinstokke i Californien for at lave en nadvervin. Druen de udplantede blev kaldt "Mission Grape" og var den mest almindelige sort frem til 1900-tallet. I forbindelse med guldgraverfeberen steg efterspørgslen efter vin og en industri voksede frem i de nordlige dele af Californien, især i Napa Valley og Sonoma County. I dag ses Californien som et af verdens mest spændende vindistrikter, med mange fremstående producenter og højkvalitative vine, som kan måle sig med de topvine, der produceres i f.eks. Bordeaux.
Napa Valley:
Almindeligste druer:
Blå: Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Merlot, Pinot Noir, Syrah
Grønne: Chardonnay, Chenin Blanc og Riesling
I USA's måske mest kendte vindistrikt Napa, der ligger nord for San Fransisco, begyndte man for alvor at producere vin i midten af 1800-tallet og siden da - bortset fra problemårene med vinlusene og alkoholforbudet i begyndelsen af 1900-tallet - er det stort set kun gået fremad. Selv man har produceret vin siden midten af 1800-tallet, var det ikke før i 1960'erne man anså Napa for at tilhøre en af verdens premiumregioner, når det handler om vinfremstilling.
Sonoma:
Almindeligste druer:
Blå: Zinfandel, Pinot Noir
Grønne: Chardonnay
Efter naboen Napa Valley er Sonoma USA's næstmest kendte vindistrikt og landets største, der dyrker Zinfandel, Pinot Noir og Chardonnay. Regionen har et middelhavslignende klima med varme somre og milde vintre, som sammen med områdets jordforhold giver fine dyrkningsforhold.