Er du ude efter gode rødvine? Uanset om du er på jagt efter en frugtig, lidt let rødvin, som skal nydes i godt selskab, eller mere udviklede rødvine med tanniner, som kræver sin mad, så er du kommet til det rette sted. Vinoteket har et bredt udvalg af rødvine fra alle vinregioner. Vores rødvine er nøje udvalgt af vores dygtige sommelierer, som rejser verden rundt for at finde unikke vine, der kan være svære at få fat i andre steder. Nedenfor finder du alle vores rødvine, med en detaljeret beskrivelse samt forslag til, hvilke madretter, der passer til!
Hvordan får rødvinen dens farve?
Røde vine kommer fra blå druer, selv om også en vis del grønne druer kan indgå i fremstillingen. Det er i de blå druers skal farven og garvesyren sidder og som giver rødvinen sin kulør og bitterhed. Selve druesaften er i sig selv farveløs. Til forskel fra hvidvine, så lader man skallen sidde under gæringsprocessen af rødvine. Rødvine kan være alt fra lyst røde til mørkeblå, næsten sorte i farven. De mest almindelige blå druer er Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah (Shiraz), Gamay, Primitivo (Zinfandel) og Pinot Noir.
Smagsprofil, rødvine.
Man plejer at opdele rødvine i fire forskellige smagsprofiler. Blød og bæragtig, frugtig og smagfuld, krydret og fyldig, stram og nuanceret.
Blød og bæragtig.
Vinerna är ofta lätta, friska och mjuka i smaken och passar till rätter på kyckling, fläskkött eller krämigare feta rätter. Typiska röda viner som är mjuka och bäriga viner är gjorda på druvorna Pinot Noir, Nebbiolo och Gamay i regionerna Bourgogne, Beaujolais, Piemonte och Bardolino. Servera vinet vid 14–18°C.
Frugtig og smagfuld.
Vinene er ofte tydeligt frugtige med frugtsyre og fyldighed. Vinene kan være bløde eller bitre, lette eller fyldige. Typiske rødvine, der er frugtige og smagfulde, er vine på druerne Cabernet sauvignon, Merlot, Shiraz, Malbec og Zinfandel, ofte fra Den nye Verden (Sydafrika, Australien, Argentina, Chile og USA). Serveres ved 16-18 grader.
Krydret og fyldig.
Vinene kan både være lette og fyldige samt bløde og bitre. De kan være fadlagrede eller have toner af modenhed. Typiske vine, der er krydrede og fyldige, er vine på druerne Tempranillo, Syrah, Grenache og Sangiovese fra regionerne Rioja, Rhône, Valpolicella. Servér vinen ved 16-18 grader.
Stram og nuanceret.
Vinene har ofte en markant syre og/eller tanniner, som fremviser et bredt spekter af duft- og smagsoplevelser. Typiske vine, der er stramme og nuancerede, er vine på druerne Nebbiolo, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sangiovese fra regioner som Barolo, Bordeaux, Chianti og Priorat. Serveres ved 18 grader.