Frankrig

(205)

Frankrig - moderlandet, som har vejledt den øvrige vinverden, når det gælder kvalitetsvine. Alt fra slanke og elegante til store og varme.

Alle veje fører til Bourgogne!? Det er naturligvis ikke kun Frankrig, der producerer vine af højeste klasse, men når det handler om dyrkningsarealer, en produktion på ca. 4.500.000.000 liter vin per år og de vindistrikter, som Frankrig består af, så er der generelt ikke mange, der kan udfordre Frankrig, gældende såvel højeste som laveste niveau. Frankrig er også verdens næststørste vinproducerende land efter Italien, selv om det - de seneste årtier - har varieret, når det drejer sig om, hvem der har førstepladsen. Det, der gør Frankrig til et så unikt vinland, er de tre klimazoner. Fra det maritime mod vest, som strækker sig fra Loire ned til Bordeaux, hvor det er golfstrømmen der hjælper med tempereringen af det ellers så nordligt beliggende vingårdsland, til det varmere middelhavsklima omkring Languedoc-Roussillon, Provence og Rhônedalen, og slutteligt det kontinentale klima i Bourgogne, Alsace og Champagne. En anden vigtig faktor, som sørger for at man kan holde den høje franske vinkvalitet, er den hårde lovgivning. Generelt opdeles vinklasserne i Frankrig i to kategorier: Bordvin & Kvalitetsvin! For bordvine er klassen "Vin de Pays" og "Vin de France" og for kvalitetsvine gælder Appellation d’Origine Contrôlée (AOC eller AC), dog med ny betegnelse fra 2010: AOP (Appellation d´Origine Protégée). I Frankrig har man produceret vin i mere end 2500 år og undertiden har de rigtige druer fundet plads på de rette jorde, og dermed har man kunnet højne vinkvaliteten i Frankring. De klassiske områder i Frankrig, med deres vigtigste druesorter, er:

  • Champagne - Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier
  • Bourgogne - Pinot Noir, Chardonnay og (Gamay i Beaujolais)
  • Loire - Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Pinot Noir og Cabernet Franc
  • Bordeaux - Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Bblanc og Semillon (også Petit Verdot)
  • Alsace - Gewürztraminer, Pinot Gris og Riesling
  • Rhône - De nordlige dele, kun Syrah og Viognier, mens det i de sydlige dele er Grenache, der dominerer (i Châteauneuf-du-Pape er hele 13 forskellige druer tilladt)

Vinlandet Frankrig er så meget mere end disse få nævnte distrikter, men vi håber, at du ujnder alle omstændigheder har lært noget nyt om vinlandet Frankrig.

Indlæs flere produkter +

Viser 24 ud af 205 produkter