Hvad er forskellen på Ripasso og Amarone?
Ripasso fremstilles på frisk druemost fra årets høst og gæres først lige som ved traditionel vinfremstilling. Når druemosten har hvilet på ståltanke frem til januar måned det følgende år, så gæres vinen for anden gang med skalrester fra Amarone-produktionen. Således får man en vin, der er noget mere frisk og ungdommelig end Amaronen.
De mest almindelige druesorter til fremstilling af Ripasso
Selv om det er tilladt at bruge flere, både lokale og ikke lokale, druesorter, så er det almindeligt, at man bruger de klassiske druer for Valpolicella distriktet, nemlig: Corvina-Veronese, Rondinella og Molinara. Som tidligere nævnt findes der en del ligheder mellem Amarone og Ripasso, hvilket skyldes at det er de samme druer, der anvendes i dem begge og at Ripasso-vinene eftergærer på skalresterne fra Amarone. Men Ripasso er næsten altid lettere i stilen end sin storebror, hvilket gør dem mere tilgængelige og lettere at parre med forskellige madretter. Ripasso-vinene er også tidligere drikkemodne.
Hvilken mad passer til Ripasso?
Fordi syren, fyldigheden og frugten findes der, så er der en bred vifte af mad, der passer til Ripasso-vinene. Alle typer kød med en kraftfuld sauce er perfekt. Pasta er stort set altid en succes og i så fald med en saftig bolognese, hvor smagene giver en fin symbiose. Har du vin tilbage i glasset efter maden, så und dig gerne et stykke lagret parmesan eller en anden vellagret hård ost.