Det mest klassiske - og vores bedste tips til and - er, at nyde en vin fremstillet på druen pinot noir. Et udmærket match, fordi and er en fugl med fedt kød og meget smag, og så kræves en rød-vin med en lidt mere fyldig og krydret smagsprofil. Du kan også vælge en vin på druerne cabernet franc, syrah eller cabernet sauvignon med en lidt mere modenhed og en smule tørhed. Synes du ikke om rødvin og helst vælger en hvid vin, så sats på en lidt fyldig og mere smagfuld vin. Prøv en fadlagret chardonnay eller hvorfor ikke en chenin blanc, som er meget almidelig, men der er naturligvis andre alternativer. Hvis du skal have kylling til middag, så påvirkes valget af vin af, hvordan du har tænkt dig at tilberede kyllingen. En klassisk grill-kylling smager ofte af meget, hvilket betyder, at det passer bedst med en mere smagfuld og frugtig rødvin, eller måske foretrække du en hvidvin som er smagfuld og fyldig. Hvis du i stedet vælger at lave en kyllingryde, som er flødebaseret og mere mild i smagen, så bør du gå efter en mere let rødvin eller en hvidvin som er blomsteragtig eller frugtig og frisk. Men en rose-vin fungerer også udmærket til kylling.