Sumarroca

(1)

Moët et Chandon prøvede at lave Cava, men lykkedes aldrig. Heldigvis købte Sumarroca dyrkningsjorden og så lykkedes det! I dag er de en af de absolut højst rangerede Cava-producenter.

Kort om Sumarroca

Sumarroca er Champagnekvalitet til en brøkdel af prisen! Sumarroca producerer organisk cava i overensstemmelse med Champagnemetoden, hvor anden gæringsproces foregår på flasker og lagringen på bundfaldet i mindst to år, hvilket er hele 15 måneder længere end minimumskravet. Guia Penin, Spaniens svar på Robert Parker, har i to år i træk udvalgt Sumarroca som det bedste Cava-vinhus. Sumarroca producerer også højkvalitative, organiske og biodynamiske stille vine.

Historien om Sumarroca

I en tid, hvor produktionen af Cava i højere grad er mekaniseret og hvor vinmageren sjældent ved, hvem der har dyrket druerne eller hvor de kommer fra, er det en sand fornøjelse, at lære vinene fra familien Sumarroca at kende. Familien laver kun vine på druer de selv har dyrket, og deres prisbelønnede vine er et udtryk for et gedigent, traditionelt håndværk.

Svær at skelne fra den "rigtige" Champagne

Familien Sumarroca har 450 hektar vinstokke plantede i en kalkholdig jord, der producerer druer med en bemærkelsesværdig intensitet og mineralitet. I kælderen sigter de kompromisløst efter den allerhøjeste kvalitet. Druernes kvalitet og det høje tryk i flasken gør det ekstremt svært at skelne mellem Sumarrocas Cava og en "rigtig" Champagne fra Champagnedistriktet. Vingården er i dag topmoderne og har topmoderne anlæg. På rekordtid har Sumarroca etableret sig som en af Spaniens bedste Cava-producenter, når det handler om kvalitet og pris. De senere år har Sumarroca fået meget positiv omtale, af blandt andre Guia Penin, Spaniens svar på Rober Parker, og er flere gange blevet kåret som Spaniens bedste Cava-producent.