Alta Langa

(0)

Alta Langa er en ægte skattekiste fuld af gourmetmad og vin!
I Alta Langa samles et netværk af erhvervsdrivende - med smag for gourmet og nye idéer som målsætning. Her finder man kun de mest prominente producenter.

Om Alta Langa

Alta Langa er et af de smukkeste områder i Piemonte. Det er et kuperet landområde, der grænser op mod Ligurien. De træbevoksede bakker befinder sig op til 900 meter over havet, hvilket betyder at Alta Langa desuden er et udmærket valg for dem, der gerne flygter fra sommervarmen længere nede. Området består af i alt 43 små byer. Et tyndt befolket område, hvorfor der også er ekstremt stille og fredeligt blandt de gamle slotte og afsides liggende gammeldags byer.

Byerne i Alta Langa

Fremfor alt udmærker byen Bergolo fra 1000-tallet sig. Bergolo er den mindste by i Alta Langa. Og ikke nok med det, den er også en af de mindste byer i hele Italien, der bor nemlig blot omkring 50 personer i byen. En anden vidunderlig by er Prunetto, som ligger 720 meter over havet. Her drives de fleste småbutikker af familier. Du kan derfor være sikker på en varm velkomst, uanset hvor i verden du kommer fra.

Vinfremstilling i Alta Langa

Siden starten af 1800-tallet har man dyrket franske druesorter, først og fremmest Pinot Noir og Chardonnay, i regionen. De bruges mest til fremstilling af mousserende hvidvine. I midten af 1800-tallet begyndte vinhusene desuden at lære sig teknikken for at kunne producere samme type vin som den velkendte Champagne. Den mousserende vin Spumante er et resultat af dette.

Alta Langa-vinenes karaktertræk

I denne region har man store ambitioner, så produktionsreglerne er strikse for at man kan bevare originaliteten og garantere kvaliteten. De mousserende vine fra Alta Langa skal indeholde mellem 90 og 100% af druerne Pino Nero og Chardonnay. Op til 10% ikke-aromatiske, hvide Piemonte druer kan tilsættes. Vinrankerne dyrkes på kalkrige lerbakker, som ligger ca. 250 meter over havet. Forhold som disse findes i bjergene ved floden Tanaros højre bred, i provinserne Asti, Alessandria og Cuneo.