At fremstille alkoholfri vin vin er i sig selv en kunst og der findes lidt forskellige metoder til fremstilling af alkoholfri vin. Men faktum er, at det er svært at få en alkoholfri vin til at smage som en "almindelig vin". Årsagen til dette er, at alkohol bærer vinens smag frem, men det betyder dog ikke, at det ikke kan lade sig gøre at lave en alkoholfri vin, der smager godt. En alkoholfri vin må maksimalt have en alkoholprocent på 0,5! Og for at få en alkoholfri vin til at smage nogenlunde som en "almindelig vin", vælger vinmageren ofte at gøre brug af en vin med en så stor aromatisk karakter som muligt. Iblandt lader de også vinen ligge en tid på fade, inden den kommes på flaske, for at få den alkoholfrie vin så struktureret som muligt. Den mest almindelige metode til fremstilling af alkoholfri vin er med vakuumdestillering, hvilket indebærer at vinen føres ind i en høj søjle, hvor luften suges ud og et vakuum dannes. Dette indebærer, at det meget lave tryk tillader at alkoholen "udkoges", allerede ved lav temperatur og, at man så kan separere alkoholen bort fra vinen, uden den får en kogt smag. En anden metode er membranfiltrering, som betyder, at man foretager en så kaldt omvendt osmose som ved teknisk hjælp, skaber et tryk på den væske man vil frigøre for alkohol. Metoden går ud på, at man fører vinen over på en søjle med to beholdere, som er adskilt af en syntetisk halvgennemtrængelig membran, og derved filtreres alkoholmolekylerne fra og tilbage har man den alkoholfri væske.
En tredje metode, som man mest anvender sig af i Den nye Verden, er Spinning Cone Column. Denne metode går ud på, at vinen føres ind i en søjle, som består af roterende kegler. Her gør man brug af centrifugeringskraften, som forvandler vinen til en tynd væske. Fra keglens bund tilføres kvælstof og kvælstoffet vil bære vinens flygtige aromaer og smagsstoffer, som siden føres tilbage til vinen, når vinen har passeret keglen for anden gang - ved en noget højere temperatur - og det er da alkoholen fjernes. Til sidst forstærkes vinens smag ved tilsætning af ugæret druemost.
Mousserende, alkoholfri vin laves på den stille grundvin, som allerede er fri for alkohol, og sidenhen anvender man kulsyremetoden, hvilket indebærer, at man sprøjter gas ind i vinen og boblerne opstår.