Stroppiana Altea Barbera d'Alba Superiore 2017
Runde, modne og frugtige aromaer med en stor palet af rød frugt, kakao, vanilje og fadkrydderier som peber, ceder og enebær. Store og relativt fyldige smage af meget mørk frugt og peber med tydelige toner af fad. Frisk, ren syre som afrundes af fine vaniljetoner fra egefade. Bløde tanniner og en lang afslutning med mørk frugt.
139kr
- Lagerstatus:
- Udsolgt
- Gratis fragt hjem til døren
- 100% tilfredshedsgaranti
- Sikker betaling
Passer til
Serveres ved ca. 17-18 grader. Denne rødvin er forholdsvis rund og mere frugtig end andre Nebbiolos, og passer derfor godt til tagliatelle og vildtragout, ovnbagt kød og polenta eller til lagrede, italienske oste så som Robiola og Raschera.
Produktoplysninger
- Lagerstatus
- Udsolgt
- Lagring
- Drink within 5 to 10 years
- Karakter
- Frugtagtig & velsmagende
- Farve
- Rubinrød
- Land
- Italien
- Region
- Piemonte
- Distrikt
- Barbera d'Alba
- Producent
- Cantina stroppiana
- Hoveddrue
- Barbera
- Druer
- 100% Barbera
- Vintype
- Lukning
- Passer til
- Volumen
- 750 ml
- Sukkerindhold
- <0.3 g/100ml
- Alkoholindhold
- 14%
- Se også
-
Cantina stroppiana
Stroppiana er en familieejet vingård med 5,5 hektar vinmark, der grundlagde af farfar Giuseppe og farmor Orese i begyndelsen af 1960'erne. I dag drives den af sønnesønnen Dario og hans hustru Stefania samt deres to børn Altea og Leonardo.
-
Barbera
Barbera, også kaldet folkets drue af italienerne selv! Vi forstår hvorfor, Barbera giver herligt rødfrugtige vine, som faktisk godt kan drikkes allerede som unge - til mad, men også til nydelse uden tilbehør!
-
Piemonte
Piemonte, der betyder Landet ved Bjergets Fod, er kendt for sin gode mad og ikke mindst, sine fine vine, som mange anser for at være landets bedste. Nogle af de mest kendte vine fra regionen er Barolo og Barbaresco.
-
Barbera d'Alba
Det mest indlysende valg fra Piemonte.
Barbera d'Alba laves på den blå Barbera-drue og kommer fra det nordlige Italien, hvor den i Piemonte er den mest udplantede drue.