Ups, populære vine sælges hurtigt

Vi anbefaler dig i stedet at prøve denne kundefavorit

Beskrivelse

Vinen laves på Carignan, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Syrah. Det kan lyde som lidt af en rodebutik, men der er en logisk forklaring. Carignan giver svingende resultater og forbindes normalt ikke med topvin, men det Sardinske klima med masser af sol giver en optimal modning af druen. Jorden er meget sandet ved kysten og det giver aromatiske, parfumerede druer mens indlandsklimaet betyder at druerne på grund af at blive dyrket i højderne bliver mere robuste og kraftulde, og det giver en perfekt kombination. Ved ikke blot at blande druesorter, men også fra forskellige placeringer opnår man et resultat, hvor helheden er langt bedre end summen af de enkelte komponenter hver for sig. Montessu er en perfekt symbiose mellem druer og terroir!

Passer til

Servér vinen ved ca.16-20 grader til alle former for kraftige kødretter, som f.eks grillet entrecote med en cremet kartoffelsalat.

Priser

93/100 - Gilbert Gaillard
93/100 - James Suckling
91/100 - Robert Parker

Produktoplysninger

Lagerstatus
Udsolgt
Lagring
Drink now or within 2 years
Karakter
Frugtagtig & velsmagende
Farve
Rubinrød
Land
Italien
Region
Sardinien
Distrikt
Isola dei Nuraghi
Producent
Punica
Hoveddrue
Carignan
Druer
60% Carignan, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot, 10% Syrah, 10% Cabernet Franc
Vintype
Lukning
Passer til
Volumen
750 ml
Sukkerindhold
<0.3 g/100ml
Alkoholindhold
14%
Se også
  • Karakter

    Frugtagtig & velsmagende

    Under denne kategori falder vine med stor frugtaroma. De er ofte unge, men her hører også vine med en begyndende modenhed, uden alt for megen fadpåvirkning, hjemme.

  • Land

    Italien

    Verdens største vinland!? Det kommer naturligvis helt an på, hvordan man måler det, men når det drejer om antal liter produceret vin, ligger Italien i top, hvor de hvert år kæmper med Frankrig om førstepladsen.