Tenuta Altesino

(1)

Altesino tilhører Brunello-producenternes superliga og er af Wine Spectator og Wine Enthusiast blevet tildelt høje karakterer ved flere tilfælde.

Kort om Altesino

Altesino tilhører Brunello-producenterne superliga. Slottet går tilbage til 1500-tallet og ligger i det østlige Montancino. Altesino ejer en tredjedel af den berømte Montesoli-høj, som anses for at være af bedste beliggenhed i Brunello. Altesino er en ægte topproducent, som gentagne gange har fået høje karakterer af blandt andre Wine Enthusiast, James Suckling og Robert Parker.

Historie

Altesino fremstiller vinen i kældrene under det historiske Palazzo Altesi, der er mere end 500 år gammelt. Perfektionismen fornemmes over alt i vinfremstillingen og intet overlades til tilfældighederne. Resultatet er da også af højeste kvalitet og med respekt for traditionerne. I 1980'erne moderniserede pionæren Altesino produktionsmetoderne og kvaliteten steg yderligere. Altesinos Brunello'er fremstilles stadigvæk og hovedsageligt på traditionel vis i store, slaviske egefade, men også franske egetræsfade anvendes.

Montosoli

Den bedste Brunello i verden? Altesino ejer også en tredjedel af den berømte Montesoli-høj, hvor Sangiovese Grosso trives optimalt, og rangeres som bedste "Sigle Vineyard" i hele Brunello. Altesino var den første Brunello-producent, der fremstillede "Single Vineyard"-vine og den første, som solgte disse vine "en Primeur", som man gør i Bordeaux. Montosoli er i dag en af Italiens mest fantastiske vine på linje med Sassicaia og andre italienske klassikere.