RedHeads studio

(0)

Historien om RedHeads Studio startede i 2002, da et frø af en idé blev sået og begyndte at vokse hos grundlæggeren Tony Laithwaite. Tænk, hvis nogle af Australiens bedste unge vinmagere med global erfaring, fik helt frie hænder til at skabe banebrydende vine! 

KREATIVITET UDEN GRÆNSER

Udvalgte, unge vinmagere kunne komme i fritiden og smide deres almindelige arbejdstøj for at være kreative, helt uden grænser. De fik simpelthen mulighed for at lave den type vin, de virkelig drømte om og længtes efter. Druerne håndplukkes fra topvingårde i hele det sydlige Australien og vinene produceres generelt i små volumener, men hele tiden overvåget af chefvinmageren Dan Graham. Resultatet er sensationelt godt og nyskabende i alt fra vinproduktion til drueblends og udformning af etiketter. Det mærkes, at det er personer, som har haft det sjovt, mens de skabte disse fantastiske vine.

EN GAMMEL KARRYRESTAURANT

Holdet overtog en gammel karryrestaurant som netop hed RedHeads. De kunne lide navnet og beholdt det. De købte brugt udstyr, som andre havde kasseret, når de moderniserede deres vinkældre, bl.a. en mælkekøler fra et mejeri, en gammel druepresse, gamle egetræsfade og fermenteringsudstyr, som storproducenterne syntes var forældede.

SUCCESKONCEPTET

Med "nyt" old school-udstyr og masser af entusiasme fra sultne vinmagere, erobrede de først McLaren Vale og skabte vine, der tog verden med storm. Hurtigt blev RedHeads en stor bestseller og man har blandt andet ekspanderet til Barossa Valley og endda moderniseret. De finder ofte små lodder jord med højkvalitative druer, fulde af moden smag, og skaber håndlavede, fantastiske vine med masser af karakter og elegance. Vanvittigt flotte flasker, gode priser og perfekte madvine!

DAN GRAHAM VED RORET

Chefvinmageren Dan Graham, nu med base i det ikoniske Barossa, sørger for at alle vine holder højeste niveau. Dan, som har rejst rundt og arbejdet med vin i hele verden, fra Okanagan i Canada til New Zealand, er en så kaldt "free spirit" og vil ikke lade sig begrænse af strenge appellations- og regionslove, som han kender fra sine år i Frankrig og Italien. Han er en herlig og utroligt engageret person, hvilket vi fik æren af at opleve, da han kom og hilste på os og lod os prøvesmage hele RedHeads 2015 sortimentet. Med venlighed og humor får han venskaber overalt, som fører til uvurderlige kontakter, når det igen er tid til at finde de absolut bedste druer til virksomhedens vine. Og ikke helt uventet, så laver Dan også sin egen naturvin. Et yderligere bevis på, at Dan med sin vilje og lyst til at eksperimentere, altid vil være på forkant.