Produttori del Barbaresco

(0)

Et af Italiens mest ansete vinkooperativer! Produttori del Barbaresco grundlagdes i 1958 og besidder nu mere end 100 hektar vingårdsland med druen Nebbiolo, i Barbaresco. I vindyrkningen drager man nytte af hundrede års erfaring og dygtighed. Vinkritikeren Robert Parker har selv givet disse vine topkarakter og anser dem for at være nogle af de bedste i verden.

Kort om Produttori del Barbaresco

Vi befinder os i den vinranke-tætte nordlige del af Italien, i Piemonte og det så kaldte Barbaresco distrikt. Dette distrikt består af 4 byer; Barbaresco, Neive, Treiso og San Rocco. Produttori del Barbaresco er et kooperativ bestående af 51 medlemmer, vinmagere og familier, som er ansvarlige for de forskellige vingårde. De dyrker kun Nebbiolo-druer og producerer omkring 550.000 flasker per år.

Historie

Barbaresco-distriktets historie begynder med Domizio Cavazza. Inden 1894 producerede man Nebbiolo og kom den på flaske enten som en Barolo-vin eller helt enkelt som Nebbiolo di Barbaresco. Domizio Cavazza, den daværende rektor for The Royal Enological School of Alba, boede dengang i Barbaresco og opdagede hurtigt den forskel, der var i smagen mellem Nebbiolo, der blev dyrket i Barolo og Nebbiolo, der blev dyrket i Barbaresco. Han bestemte sig for at skabe det første kooperativ, Cantine Sociali, hvor han samlede ni af Barbarescos vingårdsejere og fik dem til at starte en produktion af vin på det slot han ejede, Desværre måtte man lukke dette kooperativ i 1930'erne på grund af fascistiske, økonomiske regler. I 1958 bestemte præsten i Barbaresco sig for at starte et nyt kooperativ, nemlig "Produttori del Barbaresco". De første tre år blev vinen produceret i kirkens kælder, men blev hen ad vejen flyttet til vingården over torvet. Der hvor Produttori findes i dag. Deres vinmagere kunne således fortsætte det arbejde som Domizio Cavazza havde påbegyndt; med kun at producere Barbaresco vine, og dermed blev byens ry styrket. I dag er man stolt over kooperativets historie, og Produttori del Barbaresco er vokset og blevet en af områdets største producenter.