Jean-Paul Hebrart

(9)

Jean-Paul Hébrart - næppe et nyt bekendtskab for dem, der har fulgt os en tid. Jean-Paul Hébrart er en lille og ekstremt kvalitetsfokuseret producent, som år efter år producerer vine af absolut topklasse - og til gode priser.

Jean-Paul Hébrart er også en Champagne-producent vi igennem meget lang tid har arbejdet med,og som desuden har været en af vores mest pålidelige samarbejdspartnere siden vi startede i 2004. Lige som så mange andre Champagne-producenter laver de alt fra almindelige standard cuvéer til store Grand Cru vine. For dem der har fulgt Vinoteket i længere tid, er Jean-Paul knapt noget nyt bekendtskab. Jean-Paul er en lille og ekstremt kvalitetsfokuseret producent, som år efter år fremstiller vine af absolut topklasse til overkommelige priser. Jean-Paul overtog i 1997 driften af ejendommen Marc Hébrart Champagne efter sin far Marc. Marc havde siden 1964 produceret Champagne i sit eget navn og havde desuden været medlem af Club Trésors de Champagne siden 1985. Hébrart er fortaler for bæredygtigt landbrug, han dyrker økologisk og undgår alle syntetiske indslag så meget som overhovedet muligt. Han udvælger og håndplukker selv alle druerne, for at sikre sig at kun de bedste druer anvendes i hans vine. Hébrarts plantager dækker i dag et areal på i alt 14 hektar, fordelt på 65 områder i seks forskellige byer. Han har Premier Cru-gårde i Mareuil-sur-Aÿ, Avenay, Val d’Or and Bisseuil og Grand Crus-gårde i Aÿ samt Chouilly og Oiry i Côte des Blancs. Hans vine får løbende høje karakterer af kendte vinkritikere som Robert Parker, Richard Juhlin, vinmagasinerne Wine Spectator og Wine & Spirit Magazine. Mens de fleste af hans vine fermenteres i rustfrie ståltanke, er han nu begyndt at lave fadfermenterede topcuvé-vine, som han kalder Rive Gauge/Rive Droite og indikerer dermed, at vinen er lavet på druer fra to forskellige vingårdsområder, på hver sin side af floden Marne - Chardonnay fra Choilly og Pinot Noir fra Aÿ. Frugten har Grand Cru status, hvilket er verdens bedste kvalitet og den højeste klassificering i Champagne. Vinen gæres på gamle 205 liters barriquer (egetræsfade), uden battonage (omrøring), og der anvendes kun vildgær og ikke kølestabiliseret eller filtreret vin.Til dig, der vil have en rigtig god Champagne uden at skulle betale flere hundrede kroner ekstra for navnet, anbefaler vi Jean-Paul Hébrart.