Fratelli Serio & Battista Borgogno

(0)

Fratelli Serio & Battista Borgogno er en lille kvalitetsproducent, som ligger i hjertet af Barolos mest kendte vinområde Cannubi.

Kort om Fratelli Serio & Battista Borgogno

Fratelli Serio & Battista Borgogno er en lille kvalitetsproducent i hjertet af Barolo. Vingården ligger på Barolos berømte vinområde, Cannubi, og grundlagdes i 1897. Vingården har været i familiens eje i fem generationer og drives i dag af søstrene Anna og Paola og Paolas datter Federica. Deres vine er blevet synonyme med modenhed, rigdom og kompleksitet - og de er elsket blandt vinkritikere i hele verden.

Historie

Borgogno er en lille kvalitetsproducent med vinmarker i hjertet af Cannubi i byen Barolo. Den lille traditionelle vingård grundlagdes i 1897 af Cavalier Francesco Borgogno og har i dag været i familiens eje i fem generationer. Det var Francescos efterkommere, brødrene Serio og Battista Borgogno, der i 1960'er og 70'erne forvandlede produktionen ved at lade kvantitet blive til kvalitet. I dag drives vingården af Serios døtre Anna og Paola og dennes datter Federica. Det er Annas mand, Marco, og deres datter Emanuela, der har anvaret for vinkælderen og siden 2012 har de fået hjælp af ønologen Luca Sarotto. Druerne til Serio & Battista Borgognos Barolo Cannubi kommer fra deres egne tre hektar, mens druerne til deres klassiske Barolo kommer fra vinavlere, som familien har en historisk og eksklusiv relation til. De køber hvert år en lille mængde særligt udvalgte druer. Druerne gæres og vinen lagres i Borgogno-familiens egen vinkælder. Alle druer håndplukkes og vinfremstillingen er traditionel med gæring på store trætanke efterfulgt af en lang lagringstid på store slaviske egetræsfade. Vinene er ufiltrerede, når de kommes på flasker. Familiens vinstil er traditionel med en fin mineralitet og stor karakter.

Cannubi

Barolos bedste vingård? Cannubi har for mange Barolo-eksperter den bedste Barolo-beliggenhed. Der, i hjertet af Barolo, er navnet synonymt med en helt særlig grad af modenhed, rigdom, friskhed og kompleksitet, der er kendt over hele verden. Flere kendte producenter ejer også en del af jorden. Borgogno har tre hektar jord, fordelt på tre forskellige grunde i syd, nordøst og vest.

Bæredygtighed

Borgognos egne vingårde gør kun brug af organiske gødningsmidler. Det er bl.a. årsagen til, at druerne ikke efterlader rester. Rene, naturlige druer er ekstremet vigtige til fremstilling af vine af højeste kvalitet. I 2016 påbegyndte Borgogno en økologisk ombygning med en ambition om, at de kommende årgange skal blive økologisk certiferede i overensstemmelse med EUs lovkrav.