Domaine Weinbach

(0)

Domaine Weinbach er en af de ældste og mest omtalte vingårde i Alsace, med 100% økologisk certificerede vine, som konstant hyldes internationalt - af blandt andre Robert Parker og James Suckling.

Kort om Domaine Weinbach

Weinbach er en af de ældste vingårde i Alsace, hvis historie går tilbage til år 800!! Familien Faller er en af de bedste producenter i Alsace og tilhører en lille elite, som er blevet tildelt magiske 100 point af både Robert Parker og James Suckling. Al dyrkning er økologisk certificeret og fra og med år 2010 er alle deres vine også biodynamisk certifiecerede, og meget få producenter kan matche den kvalitet Weinbach leverer.

Historie

Domaine Weibach ledes af Catherine Faller og hendes søn Thèo, som også er vinmager. Domænet ligger i Kayserberg i hjertet af Alsace. Ejendommen er i virkeligheden et slot, som kan dateres helt tilbage til før år 800! Det er omgivet af et område, Clos des Capucins, som fik sit navn fra Capuchin-munkene, der boede på ejendommen frem til den franske revolution.

Nogle af verdens mest intensive vine

Weinbach-vinene står i stilistisk skarp kontrast til andre vine i Alsace. I stedet for at fokusere på kraft og frugtsødme, er domænevinene utroligt intensive og elegante. De er desuden ekstremt lagringsduelige og med alderen får de distinkte, mineralagtige smage. Jordbesiddelserne er helt enkelt sublime: Schlossberg (8 tønder land!), Furstentum og Mambourg er alle tre Grand Cru-områder. De to sidste områder, Clos des Capucins og Altenbourg, er ikke Grand Cru-klassificerede, men eksperter er enige om, at det burde de være!

Bæredygtighed

Domaine Weinbachs vindyrkninger har været økologisk certificerede i mange år og siden 2010 er alle vine også biodynamisk certificerede.