Champagne Drappier

(0)

Pinot Noir - specialisten Champagne Drappier er en pionær indenfor bæredygtighed og var blandt andre den første champagneproducent, der blev CO2-neutral.

Kort om Champagne Drappier

Champagne Drappier specialiserer sig i Pinot Noir og ligger i den sydlige del af Champagne i Bar-sur-Aube, hvor klimaet er nært beslægtet med Chablis. Champagnen lagres i klosterkælderen fra 1100-tallet. Michel Drappier er en pionær og var den første, der lavede Champagne uden svovl, fremstillede økologisk Champagne og i 2017 blev kåret som "Green personality of the year" af Drinks Business, og er den første kuldioxid-neutrale Champagne-producent. Et lille Champagne-hus Drappiers kældre var oprindeligt en del af et stort cistercienserkloster bygget i 1100-tallet. Kældrene forvandledes til et fængsel efter den franske revolution og blev efter anden verdenskrig overtaget af familien Drappier. I dag omgives de historiske kældre af Drappiers bedste jorde. I kældrene lagres vinene under optimale forhold, ved samme temperatur og fugtighed hele året. Det giver Drappier-champagnerne utroligt gode forudsætninger for lang og perfekt opbevaring. Michel Drappier, en respekteret vinmager Michel Drappier har i dag ansvaret for dette lille, familieejede Champagne-hus, og blandt de andre Champagne-producenter, hersker stor respekt for Michel. Michel er kendt for at være en dygtig og innovativ vinmager, som har fået det maksimale ud af druernes potentiale, ved blandt andet at bruge moderne produktionsmetoder og nyplanteringer.

Verdens første Champagne uden svovl

Champagne Brut Nature sans Souffre er verdens første Champagne uden svovl. Den kaldes Drappier Brut Nature Zéro Dosage sans Souffre Blanc de Noirs. Den er således uden svovl, men også uden dosering, og er sidenhen ufiltreret og kun fremstillet på Pinot Noir.