Casa Ermelinda Freitas

(0)

Casa Ermelinda Freitas er en familieejet vingård i Fernando Pó i Portugal. I fire generationer - siden 1920 - har de fremstillet fantastiske vine.

KVINDEN BAG "BEST WINE IN THE WORLD"

Siden matriarken Dona Ermelinda gik på pension i 1995 er det Leonora, der i dag driver Casa Ermelinda. Vi kender først og fremmest hendes vine under navnet Fat Baron og 200 Gallons. Udmærkelserne er haglet ned over Leonora og hendes arbejde, og i 2008 vandt gården "Best Wine in the World" for deres Shiraz (årgang 2005)! Det var enormt stort i Portugal og året efter modtog Leonora Freitas den fornemste udmærkelse "Ordem do Mérito" direkte fra præsidentens hånd!

ANSATTE STJERNE-VINMAGER

På den smukke vingård Casa Ermelinda udenfor Lissabon har familien Freitas produceret vin i fire generationer. Da Leonora overtog gården indså hun hurtigt, at hun ville fokusere på andet end de overdådige dessertvine regionen normalt er kendt for. Og skæbnen ville, at hun løb ind i den af Robert Parker hyllede stjerne-vinmager, Jaime Quendera. De to fandt straks sammen og Jaime er måske mest kendt som vinmageren af serien Fat Baron her hos os. Setúbal er kendt for sine rullende bølger og overdådige dessertvine, men nu (takket være bl.a. Jaime og Leonora) er også disse smagfulde og ærlige rødvine i centrum.

130 HEKTAR VINMARKER

Vindyrkningsområdet, der tilhører Casa Ermelinda Freitas ligger i Fernando Pó, et frodigt område i Palmela. Allerede som fjerde generations vinmager ejede Casa Ermelinda Freitas 130 hektar vingår, hvoraf de 100 hektar udgjordes af druesorten Castelão. De sidste 30 hektar er for nyligt blevet beplantet med andre sorter, så som Portugals nationaldrue Touriga Nacional, Trincadeira, Syrah og Aragonês. Takket være vingårdenes fordelagtige beliggenhed og ekstremt dygtige vinmagere, har Casa Ermelinda Freitas produceret nogle af regionens bedste rødvine.