Barbanera

(1)

Barbanera er en vinproducent og et familieejet vinfirma, som blev grundlagt i den lille by Piazze.

Ved foden af Mount Cetona

Barbanera ligger ved foden af Mount Cetona, blandt vingårde og grønne bakker i Toscana. Barbanera står i dag for en dynamisk, moderne virksomhed, der hovedsageligt bedriver eksport til Europa og den øvrige verden.

Virksomheden grundlagdes i 1938, under hårde fascistiske vilkår, af Altero Barbanera og hans kone Maria, I begyndelsen producerede man derfor meget lidt vin, da der ikke var mulighed for transport. Altero og Maria forsørgede sig ved at sælge lokale delikatesser i stedet. Lige så snart transport blev muligt øgedes deres vinproduktion og de kunne endelig forsørge sig på vin.

I 1978 valgte Altero og Marias børnebørn, Marco og Paolo, at overtage familieforetagendet med hjælp af en ekstern partner. Takket være dette samarbejde var det muligt at producere egen vin og komme andres på flaske. Dette eksemplariske område i Toscana viste sig at have fantastiske jordforhold, hvilket ganske hurtigt gik op for Marco og Paolo. Og efter kort tid, i 1982, begyndte Barbanera at eksportere vin til Tyskland, og det blev begyndelsen til stor vækst af deres eksport.

Chianti DOCG

Barbaneras vine holder høj kvalitet og produceres blandt andet på Merlot, Sangiovese og Cabernet Sauvignon. Dermed holder de sig indenfor Chianti DOCG.

Barbanera Vini drives nu af familiens fjerde generation og de har den enorme passion for vinmageri i behold.