Verdicchio

(0)

Verdicchio er en grøn drue af arten Vitis Vinifera

Verdicchios historie er dokumenteret helt tilbage til 1300-tallet og navnet Verdicchio kommer fra det italienske ord Verde, der betyder grøn, og hentyder til vinens farve, dens grønne nuance, specielt når vinen er ung. Vinen nydes også bedst i sin ungdom.

Verdicchio har efter sigende sin oprindelse i den østlige del af mellemste Italien.

De mest kendte områder for druen er Marche samt de to kvalitetsområder Verdicchio di Matelica DOC og Verdicchio dei Castelli di Jesi DOCG. Dog finder man også druen i Veneto, men her går den under synonymet Trebbiano di Soave, hvor druen bidrager med en øget blomsteragtighed, friskhed og syren i Soaves vine. Opblandingen skyldes at Soaves vigtigste drue, Garganega, ikke altid når op på det ønskede syreniveau.

Smagsprofil

Frisk syre, aromaer af citrus, mandelblomst, gul frugt, som gule æbler og gule abrikoser - oftest lette og elegante, men der findes også en del fyldige varianter. Maden, der bedst matches med Verdicchio. Til de mere lette Verdicchio-vine passer lette madretter bedst. F.eks. elegante fiskeanretninger som en bouillabaisse på hvid fisk. Til de mere kraftfulde Verdicchio passer mere smagfuld mad, så som grillede og urtemarinerede krebsdyr og ovnbagte rodfrugter.