Touriga Nacional

(0)

Portugals vigtigste druesort!

DYRKNINGSOMRÅDER

Denne røde drue dyrkes i Portugal og er nok den mest populære drue, man producerer Portvin med i appellationsområdet DOC Porto, for at være helt præcis. Med hjælp fra det varme og tørre klima produceres intensive og aromatiske vine. Det man måske ikke ved er, at Touriga Nacional også producerer fantastiske tørre rødvine. Druen dyrkes i hele Portugal, men menes af have sin oprindelse i Dao og Douro-områderne. I disse områder giver druen mere friske vine, da man faktisk får en hel del regn her.
Men i dag er det også muligt at finde Touriga Nacional dyrkninger i bl.a. Sydafrika og Australien. Druen giver ikke den helt store høst, men en god kvalitet og anvendes ofte i drueblandinger, fordi den giver kompleksitet og intensive aromaer og har et godt modningspotentiale.

SMAGSBESKRIVELSE

Touriga Nacional, som har en tyk skal, giver intensivt farvede og fyldige vine med komplekse aromaer som f.eks. lakrids, bergamotte, brombær, chokolad mm.
I portvin er Touriga Nacional en vigtig drue, fordi man anser den for at give struktur og en koncentreret smag af mørke bær. HVILKEN MAD PASSER (bedst)? Vi anbefaler at man parrer en tør Touriga Nacional (blanding eller ej) med lam og andre kødretter, vær dog lidt forsigtig med saltet, fordi salt kan overdøve vinens urte- og blomsteragtige toner. En god portvin passer derimod godt til en klassisk chokolademousse.