Rondo

(0)

Rondo er en blå hybriddrue.
Rondo blev i 1964 skabt af den tjekkiske professor V. Kraus i det forhenværende Tjekkoslovakiet.

Rondo blev skabt af professor Kraus af hybriderne Zarya Severa og den elegante østrigske drue St. Laurent. Professor Kraus præsenterede sin frembringelse for Dr. Helmut Becker. Dr. Becker arbejdede for det tyske vinforskningsinstitut i Geisenheim i Tyskland og det var også her han fortsatte sit arbejde med at forfine den nye druesort. Rondo blev sidenhen registreret og fik en Geisenheimkode.

Rondo-druen modnes meget tidligt og er en relativ stor drue med meget frugtkød. Og den er fremavlet for at kunne klare det nordiske klima og være modstandsdygtig overfor falsk meldug, også kaldet Peronospora, som er en sygdom, der rammer vinranker hårdt, når de bliver angrebet. Dette slipper man for med Rondo, men det kan være nødvendigt at sprøjte mod almindelig meldug på vingårdene. Rondo er en drue med en tyk skal og den er yderst tolerant over for efterårs- og vinterfrost, hvilket jo er helt afgørende og nødvendigt, når den dyrkes så langt mod nord. Rondo findes og trives blandt andet i Sverige, hvor der laves en hel del rosévine på Rondo på de svenske vingårde rundt omkring i landet. Men der laves også en del rødvine og her blandes Rondo ofte med andre druer som Regent og den grønne Solaris drue.

Vi finder også druen i Rheinhessen i Tyskland, ofte med vældigt godt resultat, samt i Danmark, England, Irland og Nederlandene. Årsagen til at man bruger hybrider, som for eksempel Rondo, er at almindelige sorter som Vitis Vinifera har svært ved at modnes så langt fra ækvator. Men det kan alligevel være svært at få den samme dybde frem fra hybriddruerne som fra de rene Vinifera-druer. Men trods alt, så giver Rondo vine, der er harmoniske med en aromatisk og smagfuld profil, og farven på rødvinene bliver rubinrød.