Chenin Blanc er en grøn drue af arten Vitis Vinifera. Chenin Blanc kommer oprindeligt fra Frankrig og Loiredalen, hvor den stadig dyrkes flittigt. Chenin Blanc dyrkes også i andre dele af verdens vinproducerende lande, først og fremmest i Sydafrika, hvor druen går under navnet Steen, og her er den landets mest dyrkede drue. I Sydafrika dyrkes der flest hektar Chenin Blanc i verden, efterfulgt af Frankrig. Andre steder i verden, hvor Chenin Blanc dyrkes er USA, Australien og Argentina. Men hele 80% af alle Chenin Blac plantager findes i Sydafrika og Frankrig. Druen har en naturligt frisk syre, som kan give alt fra knastørre til halvtørre, halvsøde og søde vine. Det kan endda også være søde vine, hvor druerne har været udsat for ædelråd. Chenin Blanc er en meget god drue til mousserende vine. Chenin Blanc er en delikat drue, hvilket kræver hårdt arbejde på såvel vingården som i vineriet, for at blive til gode vine. Vine, der er fremstillet på Chenin Blanc, bliver ofte lidt mere fede/olieagtige i strukturen, hvilket skyldes det høje glycerinniveau. Smagsprofilen går i retning af gul frugt som gule blommer, gule æbler, pærer, ingefær, kvæde-bivoks, honning og brioche. Dyrkes Chenin Blanc under varme forhold, så fremtræder tropisk frugt som ananas og honningmelon. Hvilken mad, der passer til en Chenin Blanc, kommer helt an på vinens stil. En vin fra Coteaux du Layon (sød vin) passer til alle typer af søde og lyse desserter, som f.eks. en hvid chokoladepannacotta. Til en tør, eget Chenin Blanc-vin passer en flødebasseret fiske- og skaldyrsgryde.