Domaine des Houdières Fleurie 2019
En behagelig duft af rød frugt med indslag af roser. Velafbalanceret og frisk, med en lang og frugtig finish.
99kr
- Lagerstatus:
- Udsolgt
- Gratis fragt hjem til døren
- 100% tilfredshedsgaranti
- Sikker betaling
Passer til
Serveres sval, ved ca. 14-18 grader, til charcuterier, f.eks. kalkun, en bøftatar eller lagrede oste.
Priser
Guld - Gilbert & Gaillard
Produktoplysninger
- Lagerstatus
- Udsolgt
- Lagring
- Drink within 5 to 10 years
- Karakter
- Blød & bær
- Farve
- Lys rubinrød
- Land
- Frankrig
- Region
- Beaujolais
- Distrikt
- Fleurie
- Producent
- Domaine des Houdières
- Hoveddrue
- Gamay
- Druer
- 100% Gamay
- Vintype
- Lukning
- Passer til
- Volumen
- 750 ml
- Sukkerindhold
- <0.3 g/100ml
- Alkoholindhold
- 13%
- Kategorier
-
-
Gamay
Dronningen af Beaujolais!
Gamay eller, hvis vi skal være pedantiske, Gamay Noir à Jus Blanc, hvilket betyder sort Gamay med hvid juice, som hentyder til druens mørke skal og det lyse frugtkød. Og netop vindruens farve, er den store anledning til, at der både laves hvidvine, rosévine og - naturligvis - rødvine på Gamay!
-
Beaujolais
Beaujolais-regionen tilhører det traditionsrige distrikt Bourgogne, men kigger man nærmere på kortet vil man se, at Beaujolais - rent geografisk - faktisk ligger midt mellem distriktet Bourgogne og den nordlige Rhônedal. Fra Mâcon i nord, som tilhører Bourgogne, videre til Lyon i syd, som tilhører Rhône.
-
Beaujolais Nouveau
LE BEAUJOLAIS NOUVEAU EST ARRIVÉ!
(=årets Beaujolais Nouveau er her!)Beaujolais Nouveau er en rødvin produceret på druen Gamay. Til forskel fra mange andre vine, følger fremstillingsprocessen en hundred år gammel tradition, som helt fra begyndelsen indebar et løb om, hvilken producent, der hurtigst kunne præsentere sin vin på markedet. Det er her fra udråbet Le Beaujolais Nouveau est arrivé stammer!
-
Blød & bær
Under denne kategori finder vi bæragtige, friske vine, som sjældent lagres på fade. Smagsaromaerne i de bløde og bæragtige vine går i retning af røde bær, så som jordbær og skovhindbær samt urter som rosmarin og lavendel. Ofte med en frisk syre.