Bardolino

(1)

Lette rødvine og den perfekte vin til pizza. Oplev smagen af Gardasøen i Italien, i Bardolinos friske og lette rødvine.
Bardolino er tydeligt bæragtig og ofte med indslag af kirsebær og andre røde bær.

Bardolino står for lette rødvine. Øst for Gardasøen i Italien, lige syd for Alperne, har man et sydeuropæisk klima. Her mellem Milano og Venedig ligger et af landets mest produktive vindistrikter, og her finder vi Bardolino. Navnet henviser til såvel vintypen som området, hvor vinen fremstilles.

Alt om området

De unikke jordforhold og nærheden til Gardasøen betyder, at vindruerne i Bardolino får lidt andre egenskaber end i de nærliggende områder. Både svale briser fra søen og kolde vinde fra Alperne afkøler det ellers varme klima, hvor træerne bugner af frugt. Området fik sit DOC mærke i 1968, et italiensk mærke, som garanterer oprindelsen. Tidligere har Bardolino haft et lidt dårligt rygte grundet sin masseproduktion med fokus på kvantitet i stedet for kvalitet. I dag oplever området en renæssance, og flere og flere producenter i området tør satse på at højne kvaliteten i stedet for at maksimere udkommet og mængden af vin.

Lette rødvine

Bardolino består almindeligvis af lette rødvine og rosévine. Druerne Corvina, Rondinella og Molinar er typiske for dette område og Bardolino består sædvanligvis af en blanding af disse. Den vigtigste er Corvina. Vinene er som regel lavet på en kombination af flere druer. Druerne i Bardolino har ikke tørret eller ligget på egetræsfade. I stedet bruger man ståltanke, som giver vinene en anden friskhed. Vinene får dermed en elegant og let smag. Det bæragtige skinner igennem og du vil genkende smagen af både kirsebær og andre røde bær.

Bardolino passer til subtile smage

Vinene passer til retter med ganske subtile smage og kan endda i visse tilfælde erstatte en hvidvin. Lyst kød, fisk og fjerkræ passer godt. Fisken må gerne have megen smag, men ikke være stærkt krydret. Pasta og pizza parrer sig også godt med Bardolino, ligesom unge og cremede oste. Den passer også udmærket som en læskende drink på en dejlig sommeraften.