Barbera d'Alba

(1)

Det mest indlysende valg fra Piemonte.
Barbera d'Alba laves på den blå Barbera-drue og kommer fra det nordlige Italien, hvor den i Piemonte er den mest udplantede drue.

I det nordlige Italien, nærmere bestemt i Piemonte, er Barbera den meste udplantede drue. Det er også i Piemonte man har flest DOCG mærkede vine i Italien. Af druen laver man Varbera d'Alba. Varbera d'Alba er blevet et kendt navn og område, som hurtigt har fået plads i manges hjerter. Med sin dybe, røde farve, de lave niveauer af tanniner samt det høje syreniveau passer den godt til de fleste retter. Fordi de fleste Barbera d'Alba vine drikkes unge, er de meget bløde og frugtige. Med dufte af viol, lavendel og vanilje skaber Barbera d'Alba en hel duftsensation.

Historien om Barbera

Druen Barbera, som man anvender til Barbera d'Alba, er den af de mest udplantede druer i Italien. Af alle druer i Piemonte udgør den ca. 55% af alle Barbera-vine. Barbera har vokset i Piemonte siden 1200-tallet, men har de seneste år bredt sig til rundt om i verden. Det, der begyndte på Monferattos bakker er fortsat ud i verden. Druen har opnået stor popularitet i USA og Australien, hvor de er begyndt at dyrke Barbera i stor stil. I Italien har Barbera været kendt som en arbejdernes vin og er let havnet i skyggen af Nebbioloen. Dog er der mange, som mener, at Barbera er blevet en meget bedre vin.

Forskellige lagringsmetoder

Gennem de senere år har Barbera fået mere plads, fordi man nu tager bedre hånd om vinlagringen og ikke påskynder processen, men lader vinen lagres til den smager allerbedst. Den mest populære lagring foregår på egetræsfade, som skaber en blød og let egeagtig karakter. Der er også dem, der vælger ikke at lagre på egefade, men disse vine blandes ofte for at skabe andre vine. Gennem årenes løb er Barbera vokset fra at være arbejderklassens vin til en vin, som alle værdsætter.