Adelaide hills

(0)

Dejligt klassiske og trendy vine fra Australien.
Med mere end 60 vingårde at vælge mellem i Adelaide Hills, er det ikke svært at finde en vin for enhver smag! Prøv vine fra det naturskønne sydlige Australien!

Knap 20 minutters bilkørsel fra byen Adelaide i det sydlige Australien, finder man det bølgende smukke vindistrikt Adelaide Hills. Med mere end 60 vingårde at vælge mellem, snubler man sig bogstaveligt frem mellem de forskellige producenter. Og netop nærheden til byen Adelaide gør det til et af verdens mest bynære vindistrikter, og mange besøger det for at få en kombination af en naturskøn og kulinarisk oplevelse.

Vingårdene i Adelaide Hills ligger omringet af frugthaver, mejerier og grønne landbrugsområder. Beliggende 400 til 700 meter over havets overflade, er det et af Australiens mest naturskønne vindistrikter. Svale, tørre somre og kølige efterår giver langsomt modnede druer, som dermed får et naturligt højt indhold af syre. Klimaet anses for at være fordelagtigt, fordi temperaturen som regel er 4 grader svalere om dagen og 8 grader svalere om natten sammenlignet med naboregionerne Barossa Valley og Eden Valley mod nord og McLaren Vale mod syd.

Druer

Næsten 65% af de vine, der produceres i regionen, er hvide. For at bibeholde såvel syre som den høje frugtighed, anvender man meget sjældent egetræsfade i forbindelse med produktionen af regionens hvidvine. Sauvignon Blanc er den mest dyrkede drue her og vinene fra Adelaide Hills er formodentlig de mest populære Sauvignon Blanc-vine, der i dag produceres i Australien. Vinene er meget moderne og har en frisk og frugtig karakter med bemærkelsesværdige smage af tropisk frugt, som f.eks. passionsfrugt, og en vis tone af grønt i aromaen. Chardonnay-druen fra Adelaine Hills er elegant velafbalanceret, fuld af smag og med en bibeholdt, frugtig aroma. I kontrast til de traditionelt smøragtige og honningbløde undertoner, som karakteriserer mange Chardonnay-vine.

Adelaide Hills i fremtiden

På grund af den bynære beliggenhed spås området en spændende fremtid. Her finder man alt fra de elegante, klassiske vine til den nye verdens vine. Trendy gourmet-restauranter, som popper op, et enestående friluftsliv samt en øget interesse for lokalt producerede produkter, lokker mange besøgende. Med andre ord, hold godt øje med denne interessante region!