Vin med lavt sukkerindhold

(320)

Her finder du alle vores vine med lavt sukkerindhold!

Vin med lavt sukkerindhold. Hvordan ved man det? Alle vine indeholder sukker - i form af rent sukker, frugtsukker og glukose. Men det ved de fleste nok allerede. Vi har her anvendt definitionen, at en sukkerfattig vin ikke må indeholde mere end 3 gram sukker per liter.

Men hvor meget sukker der er i vinen kommer dog an på, hvilken drue vinen er lavet på, hvilke vækstforhold, der råder på vingården hvor druerne vokser, og hvor mange timer rankerne eksponeres for solen. Selv om der falder meget regn, så påvirkes sukkerindholdet, men frem for alt er vinmagermetoden afgørende for, hvor højt eller lavt sukkerindholdet er i den færdige vin. Vælger en producent at stoppe gæringsprocessen, vil vinen få et højere indhold af sukker. Men da der ikke er nogen lovgivning, der sikrer angivelse af sukkerindholdet på flaskens etiket, er det ikke altid så let af gennemskue, hvor tør eller sød en vin i virkeligheden er. Der findes dog små indikationer, man kan forholde sig til, når man skal vælge sin vin, fordi en del druer har et helt naturligt lavt sukkeindhold og stort set giver tørre vine. To gode eksempler, der giver tørre hvidvine er Chardonnay og Saugivnon Blanc samt Tempranillo og Pinot Noir, som bruges til tørre rødvine. Der findes naturligvis et hav af druer derude, som giver helt tørre vine, men de ovenfor nævnte er nogle af de mest populære druer og nogle af de mest almindelige og værdsatte.

En ting til, der kan give et fingerpeg om, hvor tør en vin kan blive er, om vinen kommer fra et svalt klima; i så fald bliver vinens sukkerindhold som oftest lavere, fordi gæren spiser det meste af sukkeret under gæringsprocessen. Dette for at alkoholindholdet skal kunne nå op på ret niveau.

Indlæs flere produkter +

Viser 24 ud af 320 produkter