Beskrivelse

Biasiotto er en familievirksomhed i Udine i Friuli-Venezia nær grænsen til Slovenien og Østrig, lige i hjertet af DOC Prosecco-regionen.

Familien har drevet virksomheden i fire generationer og har gennem alle årene gjort sig særligt bemærket for sine mousserende vine. Vingården omfatter i dag 35 ha, som for langt størstedelen er tilplantet med Glera-druer, som er basis for ægte Prosecco-vine.

Den anerkendte italienske vinkritiker Luca Maroni har fem år træk (!) kåret netop denne vin til Italiens bedste Prosecco. Vi er ikke uenige ...

Passer til

Serveres vel afkølet, omkring de 6-8 grader, som aperitif, til forskellige forretter uden den store aromatiske intensitet, alle typer af grøntsagsretter, skaldyrssalater, men, måske frem for alt (ifølge vinmageren Andrea), til alle former for hors d'oeuvres.

Priser

Best Prosecco DOC Luca Maroni, Annuario dei migliori vini italiani sex år i rad!
94/99 Poäng - Luca Maroni, 2020
94/99 Poäng - Luca Maroni, 2021
Silver - Decanter World Wine Awards, 2017
Silver - Gilbert & Gaillard International Competition, 2016

Produktoplysninger

Lagerstatus
500+ stk
Lagring
Drink now or within 2 years
Karakter
Tørt og frugtigt
Farve
Lys gylden med grøn kant
Land
Italien
Region
Veneto
Distrikt
DOC Prosecco
Producent
Vini Biasiotto
Hoveddrue
Glera
Druer
100% Glera
Vintype
Lukning
Passer til
Volumen
750 ml
Sukkerindhold
1.1 g/100ml
Alkoholindhold
11.5%
Se også
Kategorier
 • Producent

  Vini Biasiotto

  Du genkender formodentlig Biasiotto, fordi deres Prosecco i fem år i stræk er blev udset til verdens bedste Prosecco af Italiens vinkritiker nummer et, Luca Maroni!

 • Hoveddrue

  Glera

  Glera er uden trivl den absolut vigtigste grønne drue, når man taler om en specifik og meget populær mousserende vin! Kan du gætte hvilken?

 • Region

  Veneto

  Hvad mange måske ikke ved er, at regionen Venetien - eller Veneto - i det nordlige Italien er hjemsted for velkendte og storsælgende varemærker som Amarone, Ripasso, Valpolicella og Prosecco m.fl., men det er også her de ikke helt ukendte vine Soave og Bardolino kommer fra.

 • Kategori

  Prosecco

  Prosecco. Danskernes favoritbobler, som produceres i vinregionen Veneto i det nordøstlige Italien. Alt fra perlende frizzante til lækkert boblende spumante. Du finder vort brede Prosecco-sortiment nedenfor.