Rom

Rom - stort udvalg af kvalitets rom

Rom har fået en ny genfødsel i Danmark. Det er i dag utroligt populært at drikke ren fadlagret rom, som man i årtier har gjort med Cognac og Whisky, og det er der flere gode grunde til.
Rom er typisk lavet af den sirupsagtige masse (melasse), der kommer fra rørsukker. Så selvom flaskerne har over 40% alkohol bevares en sødme, som ikke findes lignende i whiskey eller cognac. Alkoholen i rom leverer ligeledes et bid, som giver en skarphed til den søde drik.

Når du kigger efter rom, skal du derfor finde den rette afvejning mellem sødme og bid fra alkoholen. Hos vinoteket finder du et stort udvalg af rom, der alle er i høj kvalitet og tilbyder forskellige smagsoplevelser.Sådan fremstilles rom

Rom fremstilles af saften fra sukkerrør, som gæres til en væske sammen med vand, der har en alkoholprocent på 8-10%. Herfra destilleres væsken op til 90% og lagres herefter på egetræsfade. Lagringsperioden afgør, hvilken farve rom du får i flasken. Rom er en gennemsigtig eller lys væske, som efter minimum 3 års lagring begynder at blive mørkere. Efter lagringsperioden fortyndes rommen ned til omkring 40%.Rom - sjove vandrehistorier

Rom i sin rå form blev i 1700-tallet sejlet ind til Europa. Ombord på skibene blev britiske søfolk ofte betalt i rom. For at være sikker på, at alkoholen ikke var fortyndet, så puttede besætning krudt i væsken. Hvis alkoholen var over 57%, så ville krudtet blive antændt, og der var dermed ingen tvivl omkring kvaliteten af rommen. Hvis det ikke blev antændt, så var der anledning til bekymring.

Langt størstedelen af kvalitets rom bliver stadig fremstillet i Mellemamerika, som har de bedste forudsætninger for at lave gode romflasker. Vi hjælper gerne med at finde den helt rigtige flaske efter dine ønsker.

Rom

Der er 15 varer.

Viser 1-12 af 15 element(er)

Aktive filtre