Gin

Spændende udvalg til gode priser

Hos vinoteket finder du også gode gins til barskabet. Vi har både klassiske, velkendte mærker og nogle af de nyskabende, spændende versioner fra både Danmark og udlandet - it’s gin o’clock!Historien bag gin

Navnet gin stammer fra genever - den oprindelige hollandske spiritus, der blev tilsmagt med enebær. Fra Holland kom drikken til England i slutningen af 1600, hvor den blev årsag til den såkaldte ‘gin-craze’, der nær lagde London øde med sin kradse og oftest illegalt producerede alkohol. Nye love satte en stopper fra gin-galskaben og den engelske flåde gav resten af verden smag for spiritussen i mere mådeholdne mængder.
De seneste par år har drikken fået en veritabel renæssance - stadig med enebær som fremtrædende smagselement. Gin fås nu også med mange spændende nye smagskombinationer, der er værd at prøve. Den perfekte gin er både afhængig af din smag, og hvad du har tænkt dig at gøre ved din gin.Drinks med gin

Gin er blevet populært og bruges til meget mere end de klassiske G&T, Tom Collins og Dry Martini. De mange nye smagsvarianter har også budt på en række nye drinks. Der er masser af spændende opskrifter at prøve. Hos Vinoteket anbefaler vi at bruge de bedste ingredienser, du kan få fingre i til dine cocktails.
Skal det være extravagant ud over det sædvanlige, synes vi du skal prøve en klassisk French 75 - gin og champagne:

  • 4 cl gin
  • 2,5 vl frisk citronsaft
  • 1,5 cl sukkersirup
  • Champagne (eller mousserende vin)
  • Citronskal

Mix gin, citronsaft og sukkersirup i en isfyldt shaker og shake. Si i et champagneglas, top op med champagne og pynt med citronskal.

Vi har et bredt udvalg af forskellige slags spiritus 

Gin

Der er 8 varer.

Viser 1-8 af 8 element(er)

Aktive filtre