Whisky fra hele verden

Hos Vinoteket finder du udvalgte whiskyer fra Skotland, Irland og USA. Her er en Whisky ikke blot spiritus, men et helt unikt produkt.
Uisce beatha, eller livets vand stammer fra Skotland og er i så høj grad forbundet med landet, at du kan bede om ‘scotch’ over hele verden og få serveret en whisky.
Whiskyen er blevet produceret i Skotland fra ca år 1000, først af munke som medicin - men de opdagede hurtigt at man ikke behøver at være syg for at nyde en god whisky.

Skotsk whisky

For at kunne kaldes skotsk whisky, skal den produceres og lagres i Skotland og modne på egetræsfade i mindst tre år. Den skotske whisky staves også altid uden e’et.
Skotsk whisky er meget varieret, fra de røgede, tørvede, skarpe til de mere afrundede, frugtige og krydrede. Det store og varierede udvalg af skotsk whisky betyder også at der altid er en ny og spændende flaske, der venter på at blive opdaget.Irsk Whiskey

Irsk whiskey har aldrig helt fået sammen pondus som skotsk, på trods af at irerne har produceret fantastisk whiskey næsten lige så længe - og staves med et e, ligesom den amerikanske version. Den irske whiskey destilleres intet mindre end tre gange, hvilket giver en blødere og mere elegant version. Der er stort fokus på kvalitet og god smag.Amerikansk whiskey

Amerikansk whiskey kan hovedsageligt opdeles i bourbon og rye whiskey. Bourbon bliver produceret af 51% rug og byg, lagres på nye fade af hvideg, der forkulles indvendig for at trække mere smag ud. Der må ikke tilføjes hverken farve eller smagsstoffer til bourbon.
Rye whiskey produceres af mindst 51% rug og har ofte en lidt mere krydret karakter. Brugt i cocktails, giver rye en mere tør og mindre sød drink.

Whisky fra hele verden

Der er 14 varer.

Viser 1-12 af 14 element(er)

Aktive filtre