Italien

De italienske rødvine er populære i Danmark - faktisk så meget at det er det land, der leverer de fleste liter rødvin, der drikkes her til lands. Landet producerer et mangfold af spændende vine og det var unægtelig også romerne, der bragte vin ud til resten af Europa. Den italienske vinkultur og -historie kan man ikke fornægte. Der dyrkes rødvin i alle regioner og hjørner af landet lige fra de nordligste bjergskråninger, hvor vinstokkene gror i et køligt fastlandsklima til det aller sydligste Sicilien, hvor man finder et subtropisk, tørt klima. Det giver meget forskellige vine og stor forskel i kvalitet. Hos VINOteket gør vi os derfor stor umage med at finde de bedste italienske rødvine til en god pris.

Rødvin fra Italien

Rødvin har sin faste plads på middagsbordet i Italien. Det er en nærmest obligatorisk del af enhver bondes afgrøde. Vin er noget man altid har i huset, og som alle drikker. Det har pudsigt nok også haft den effekt at italienerne ikke altid har gået så vældig meget op i kvaliteten på rødvinen - man har blot drukket det, der nu blev dyrket og produceret lokalt.
Europas andre store vinland klassificerede og organiserede vinproduktionen, mens Italien holdt fast i sit særlige italienske anarki, der borger for både charme og kaos.Først i 60’erne og 70’erne begyndte man for alvor at fokusere mere på kvalitet og oprettede Vino di Tavola og Indicazione geografica Tipica, der er de italienske bordvin-kategorier, samt DOC og DOCG-kategorierne for kvalitetsvine. Systemerne er dog ikke nødvendigvis en garanti for store kvalitetsvine, samtidig med at man kan finde nogle af de bedste italienske vine i bordvin-kategorien. Benytter producenten franske druer, må man nemlig ikke være med i det fine DOC og DOCG-selskab. Derfor findes der fantastiske italienske rødvine på internationale druer i bordvin-kategorien. Mange vinbønder synes også at DOC-systemet er for rigidt og stramt med alle deres regler, og koncentrerer sig derfor heller bare om at lave god vin. Det synes vi nu bare gør arbejdet med at finde gode italienske rødvine mere spændende.

Italien

Subcategories

Der er 14 varer.

Viser 1-12 af 14 element(er)

Aktive filtre