Rødvine

Rødvin fremstilles hovedsageligt af blå druer, som er med til at give vinen den velkendte røde farve. Det er skallerne fra druerne, som giver vinen farve, der kan komme i nuancer som rubinrød, rødbrun, mørkerød og rød-blå. Skindet på druerne indeholder garvesyre, som er med til at give vinen struktur og karakter. Der kan derfor være stor forskel på rødvin alt efter, hvilket klima druerne er dyrket i, og hvordan rødvinen er fremstillet.

Rødvin i høj kvalitet fra hele verden

Hos vinoteket finder du et stort udvalg af rødvin fra det meste af verdenen. Du kan selv vælge mellem rødvin fra Italien, Spanien, Amerika, Sydamerika, Tyskland & Østrig eller vores franske vine fra Bourgogne & Beaujolais, Rône-dalen & Sydfrankrig og Bordeaux.



Nyd rødvin for sig selv eller til et godt måltid

Vi har rødvin fra de mest populære områder i Europa, Sydamerika og Amerika. Rødvinene kommer i forskellige prisklasser, men er alle i god kvalitet. Du kan derfor trygt nyde en flaske for sig selv en fredag aften eller et glas til måltidet.
Rødvin er det oplagte valg til måltider med forskellige typer kød. Du kan med fordel vælge en tør vin til rødt oksekød eller lyst kalvekød, mens en ret med vildt vil gå bedre til en blød rødvin.
Vær opmærksom på at tilbehøret til din ret også kan spille en rolle i forhold til, om du bør vælge en sød, krydret eller frugtig rødvin.



Tilmeld vores nyhedsbrev - så er du altid opdateret

Hvis du gerne vil holde dig opdateret, når vi får nye rødvin ind eller kommer med gode tilbud, så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev. Det kan du gøre nederst på denne side. Du kan altid henvende dig til os, hvis du mangler vejledning til at finde den helt rigtige flaske.

Rødvine

Subcategories

  • Tyskland & Østrig
    <h2>Tysk rødvin</h2> <p>Tysk rødvin har desværre haft en tendens til at stå lidt i skyggen af de mange glimrende hvidvine og søde vine, landet producerer. De tyske rødvine er dog blevet virkeligt interessante med en ung generation af dedikerede vinbønder, der har kastet sig over forbedrede metoder og lagring i bourgogne-stil. De bedste tyske rødvine kan snildt tage kampen op mod en klassisk bourgogne - ofte til en langt bedre pris.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Tysk rødvinsdrue</h2> <p>Tyskland er faktisk verdens 3. største producent af Pinot Noir i dag. Druen kaldes også Spätburgunder i Tyskland og udgør ca 12% af vinmarksarealerne i dag. Merlot og Cabernet Sauvignon bruges også især i de sydliger vindistrikter. Omkring 40% af den tyske vinproduktion er rødvin.</p> <p>De lokale tyske rødvinsdruer Dornfelder, Lemberger, Portugieser, Trollinger og Blaufränkisch bruges dog også stadig i tysk vinproduktion, men drikkes tit lokalt. Af samme årsag kan det også være svært at finde tyske rødvine fra de mindre vinregioner.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Spätburgunder</h2> <p>De tyske vindistrikter ligger i koldklimazoner, hvilket betyder at det altid er lidt af en kamp for at få Pinot Noir eller Spätburgunder-druerne til at modne tilstrækkeligt. Og derfor har tysk rødvin ikke fået helt samme opmærksomhed som hvidvinene. Indenfor den samme mark kan der være store udsving, men med tysk grundighed betyder det blot at man gør sig større umage for at få et godt resultat. Den nyere fokuserede vinproduktion giver en tysk rødvin af høj kvalitet. Udover bølgen med moderne vine, er der også kommet et større fokus på økologiske og vegansk/vegetariske rødvine i Tyskland.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Tysk vinklassifikation</h2> <p>Tyske vinetiketter kan være svære at dechifrere, især hvis det er noget tid siden, man for alvor har haft brug for sit gymnasietysk. De tyske vine bliver klassificeret efter sukkerindholdet i druerne ved høst - såkaldt Oechsle - hvilket nu ikke siger så meget om hvor god den resulterende vin faktisk er. Kort sagt er <em>Tafelwein</em> og <em>Landwein</em> de simple bordvine til hverdagsbrug og udgør kun 5% af produktionen. QbA - <em>Qualitätswein bestimmter Angebieter</em> kommer fra en af de 13 tyske vinregioner og kan være tilsat sukker, med stor enhed mellem årgange. QmP - <em>Qualitätswein mit Prädikat</em> - må ikke tilsættes sukker og har ofte store årgangsudsving.</p>
  • Bourgogne & Beaujolais
    <p>Bourgogne og Beaujolais- distrikterne ligger centralt i den østlige del af Frankrig, mellem Mâcon og Lyon. Teknisk set er Beaujolais en del af vindistriktet Bourgogne, men bliver tit behandlet som en separat region - der er nemlig stor forskel på de to vine.</p> <p>Bourgogne vin har generelt højere prestige og er fine og dyrere, mens beaujolais har haft et rygte for at være lidt af en bællevin. Det passer nu ikke - en beaujolais vin er ikke dårligere end en bourgogne vin. De er bare gode på hver deres måde.</p> <p>Bourgogne vine er dyre, store i krop og næse, vinøse og komplekse. Beaujolais fås derimod til en meget mere tilgængelig pris, blandt andet fordi produktionen er højere og årgangene er mere stabile. Går man efter de bedste producenter af Beaujolais, kan man finde virkelig god vin til en ganske rimelig pris - og det kan vi godt lide på VINOteket.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Bourgogne</h2> <p>Bourgogne vin er lavet på pinot noir, der er en skrøbelig drue uden megen egensmag - her er det terroiret, der smager igennem. I Bourgogne er hovedformålet også at skabe vin, der netop smager af terroiret, hvor druen er dyrket. Det kan være en smule uoverskueligt at søge sig frem til gode Bourgognevine, hvor producent og årgang har større betydning område. Årgangene er ustabile pga. et svingende klima, hvor det kan være svært at opnå optimal druemodning, og vinene kan variere vældigt fra producent til producent, selvom de kommer fra samme områder.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Beaujolais</h2> <p>Beaujolais er generelt lettere, mere saftige og frugtige og ukomplicerede. Beaujolais laves på gamay-druen, der giver mere bær og den karakteristiske bananduft i en del af de unge vine fra området. En rødvin man drikker om sommeren, vil nogle måske mene, men det er ikke helt sandt. Village og Cru er vine af rigtigt god kvalitet, mens AOC-appellationen kræver lidt mere research for at plukke de gode flasker ud.</p> <p>Beaujolais noveau - altså den ny vin, der gæres hurtigt på tank og frigives tredje torsdag i november til et vældigt balfaldera - har været med til at give beaujolais det lidt flossede rygte. Målet var primært hurtig profit til store vinfirmaer. Der har dog altid eksisteret vinbønder med sans for kvalitet og gode vine i området, og det her blandt andet her vi finder vores beaujolaiser.</p>
  • Rhône-dalen & Sydfrankrig
  • Bordeaux
    <h2>Bordeaux - Verdens hovedstad for vin</h2> <p>Vindistriktet Bordeaux ligger i det sydvestlige Frankrig med direkte adgang til Atlanterhavet. Bordeaux’s 125.000 hektar store område, gør vindistriktet til det største i verden for producenter af kvalitetsvin. Foruden sin størrelse, er Bordeaux også kendt som den vigtigste vinregion for kvalitetsvin i verden. Det skyldes at det netop er i Bordeaux, nogle af verdens fineste, bedst kendte og dyreste vine produceres. Desuden har Bordeuxregionen formået at skabe en klassifikation, kaldet 1855-klassifikationen, som gør det nemt for forbrugeren at overskue kvaliteten af områdets vin. Det har intet andet vindistrikt formået siden.<br /> Selvom navnet Bordeaux nærmest giver væk, at distriktet er mest kendt for sine rødvine, må hvidvine og dessertvine fra Bordeaux ikke undervurderes. Nogle af verdens bedste producenter af hvid- og dessertvine ligger i Bordeaux.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Bordeaux højre- og venstre bred</h2> <p>Vindistriktet Bordeaux deles i to dele: Den østlige og vestlige bred delt af Girondefloden. På den vestlige bred (venstre) findes Médoc, som producerer Bordeaux’s mest kendte CRU´er. Her er det meste vin lavet på druesorten Cabernet Sauvignon. På den østlige (højre) bred findes Pomerol og St. Emilion, hvis vine primært består af druesorten Merlot.</p> <p>Selvom der ikke er ret langt mellem de to bredde, er der stor forskel på jorden i øst og vest. Dermed er der også stor forskel på hvilke druesorter, der trives bedst i de enkelte områder. Det giver en distinkt forskel på stilen i vinene fra de to brede.</p> <p>Der er et højere indhold af garvesyre i Cabernet Sauvignon end der er i Merlot. Det betyder at vin lavet på Cabernet Sauvignon skal lagres længere for at kunne drikkes. Dog bekræfter Cabernet Sauvignons lagringspotentiale også devisen “Tålmodighed er en dyd”. Med den rette lagringstid, har disse vine nemlig potentialet til at udvikle sig til mesterværker. Merlotvine er modsat hurtigere drikkeklare, og har en mørkere farve og blødere, mere frugtig smag. Merlot har desuden en lidt højere alkoholstyrke end Cabernet Sauvignon.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Bordeaux og deres mange klassificeringer</h2> <p>For det utrænede øje kan de mange klassificeringer af Bordeaux’s vine virke meget omstændige. I bordeaux klassificeres vinen nemlig efter hvilket slot eller undervinområde, den kommer fra. Eftersom Bordeauxregionen huser over 7.000 vinhuse, der til sammen producerer mere end 10.000 forskellige vine, siger det sig selv, at der findes mange klassificeringer af vin fra regionen.</p> <p></p> <p>Hos Vinoteket har vi flere Bordeauxvine med forskellige klassificeringer, men fælles for dem alle er at de garanterer en god smagsoplevelse. <br /> Har du brug for hjælp til indkøb af din næste Bordeauxvin, er du mere end velkommen til at <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://vinoteket.dk/content/4-om-os">kontakte os</a></span>. Vi er dedikerede til den vin vi sælger, og står inde for kvaliteten på hver enkelt flaske.</p>
  • Spanien og de...
  • Italien
    <p>De italienske rødvine er populære i Danmark - faktisk så meget at det er det land, der leverer de fleste liter rødvin, der drikkes her til lands. Landet producerer et mangfold af spændende vine og det var unægtelig også romerne, der bragte vin ud til resten af Europa. Den italienske vinkultur og -historie kan man ikke fornægte. Der dyrkes rødvin i alle regioner og hjørner af landet lige fra de nordligste bjergskråninger, hvor vinstokkene gror i et køligt fastlandsklima til det aller sydligste Sicilien, hvor man finder et subtropisk, tørt klima. Det giver meget forskellige vine og stor forskel i kvalitet. Hos VINOteket gør vi os derfor stor umage med at finde de bedste italienske rødvine til en god pris.</p> <p></p> <h2>Rødvin fra Italien</h2> <p>Rødvin har sin faste plads på middagsbordet i Italien. Det er en nærmest obligatorisk del af enhver bondes afgrøde. Vin er noget man altid har i huset, og som alle drikker. Det har pudsigt nok også haft den effekt at italienerne ikke altid har gået så vældig meget op i kvaliteten på rødvinen - man har blot drukket det, der nu blev dyrket og produceret lokalt.<br /> Europas andre store vinland klassificerede og organiserede vinproduktionen, mens Italien holdt fast i sit særlige italienske anarki, der borger for både charme og kaos.</p> <p><br /><br /></p> <p>Først i 60’erne og 70’erne begyndte man for alvor at fokusere mere på kvalitet og oprettede Vino di Tavola og Indicazione geografica Tipica, der er de italienske bordvin-kategorier, samt DOC og DOCG-kategorierne for kvalitetsvine. Systemerne er dog ikke nødvendigvis en garanti for store kvalitetsvine, samtidig med at man kan finde nogle af de bedste italienske vine i bordvin-kategorien. Benytter producenten franske druer, må man nemlig ikke være med i det fine DOC og DOCG-selskab. Derfor findes der fantastiske italienske rødvine på internationale druer i bordvin-kategorien. Mange vinbønder synes også at DOC-systemet er for rigidt og stramt med alle deres regler, og koncentrerer sig derfor heller bare om at lave god vin. Det synes vi nu bare gør arbejdet med at finde gode italienske rødvine mere spændende.</p>
  • Amerikanske vine
  • Sydamerikanske vine

Der er 83 varer.

Viser 1-12 af 83 element(er)

Aktive filtre