Rødvine

Rødvin fremstilles hovedsageligt af blå druer, som er med til at give vinen den velkendte røde farve. Det er skallerne fra druerne, som giver vinen farve, der kan komme i nuancer som rubinrød, rødbrun, mørkerød og rød-blå. Skindet på druerne indeholder garvesyre, som er med til at give vinen struktur og karakter. Der kan derfor være stor forskel på rødvin alt efter, hvilket klima druerne er dyrket i, og hvordan rødvinen er fremstillet.

Rødvin i høj kvalitet fra hele verden

Hos vinoteket finder du et stort udvalg af rødvin fra det meste af verdenen. Du kan selv vælge mellem rødvin fra Italien, Spanien, Amerika, Sydamerika, Tyskland & Østrig eller vores franske vine fra Bourgogne & Beaujolais, Rône-dalen & Sydfrankrig og Bordeaux.



Nyd rødvin for sig selv eller til et godt måltid

Vi har rødvin fra de mest populære områder i Europa, Sydamerika og Amerika. Rødvinene kommer i forskellige prisklasser, men er alle i god kvalitet. Du kan derfor trygt nyde en flaske for sig selv en fredag aften eller et glas til måltidet.
Rødvin er det oplagte valg til måltider med forskellige typer kød. Du kan med fordel vælge en tør vin til rødt oksekød eller lyst kalvekød, mens en ret med vildt vil gå bedre til en blød rødvin.
Vær opmærksom på at tilbehøret til din ret også kan spille en rolle i forhold til, om du bør vælge en sød, krydret eller frugtig rødvin.



Tilmeld vores nyhedsbrev - så er du altid opdateret

Hvis du gerne vil holde dig opdateret, når vi får nye rødvin ind eller kommer med gode tilbud, så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev. Det kan du gøre nederst på denne side. Du kan altid henvende dig til os, hvis du mangler vejledning til at finde den helt rigtige flaske.

Rødvine

Subcategories

  • Tyskland & Østrig
    <h2>Tysk rødvin</h2> <p>Tysk rødvin har desværre haft en tendens til at stå lidt i skyggen af de mange glimrende hvidvine og søde vine, landet producerer. De tyske rødvine er dog blevet virkeligt interessante med en ung generation af dedikerede vinbønder, der har kastet sig over forbedrede metoder og lagring i bourgogne-stil. De bedste tyske rødvine kan snildt tage kampen op mod en klassisk bourgogne - ofte til en langt bedre pris.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Tysk rødvinsdrue</h2> <p>Tyskland er faktisk verdens 3. største producent af Pinot Noir i dag. Druen kaldes også Spätburgunder i Tyskland og udgør ca 12% af vinmarksarealerne i dag. Merlot og Cabernet Sauvignon bruges også især i de sydliger vindistrikter. Omkring 40% af den tyske vinproduktion er <a href="https://vinoteket.dk/117-rodvine">rødvin</a>.</p> <p>De lokale tyske rødvinsdruer Dornfelder, Lemberger, Portugieser, Trollinger og Blaufränkisch bruges dog også stadig i tysk vinproduktion, men drikkes tit lokalt. Af samme årsag kan det også være svært at finde tyske rødvine fra de mindre vinregioner.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Spätburgunder</h2> <p>De tyske vindistrikter ligger i koldklimazoner, hvilket betyder at det altid er lidt af en kamp for at få Pinot Noir eller Spätburgunder-druerne til at modne tilstrækkeligt. Og derfor har tysk rødvin ikke fået helt samme opmærksomhed som hvidvinene. Indenfor den samme mark kan der være store udsving, men med tysk grundighed betyder det blot at man gør sig større umage for at få et godt resultat. Den nyere fokuserede vinproduktion giver en tysk rødvin af høj kvalitet. Udover bølgen med moderne vine, er der også kommet et større fokus på økologiske og vegansk/vegetariske rødvine i Tyskland.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Tysk vinklassifikation</h2> <p>Tyske vinetiketter kan være svære at dechifrere, især hvis det er noget tid siden, man for alvor har haft brug for sit gymnasietysk. De tyske vine bliver klassificeret efter sukkerindholdet i druerne ved høst - såkaldt Oechsle - hvilket nu ikke siger så meget om hvor god den resulterende vin faktisk er. Kort sagt er <em>Tafelwein</em> og <em>Landwein</em> de simple bordvine til hverdagsbrug og udgør kun 5% af produktionen. QbA - <em>Qualitätswein bestimmter Angebieter</em> kommer fra en af de 13 tyske vinregioner og kan være tilsat sukker, med stor enhed mellem årgange. QmP - <em>Qualitätswein mit Prädikat</em> - må ikke tilsættes sukker og har ofte store årgangsudsving.</p>
  • Bourgogne & Beaujolais
    <p>Bourgogne og Beaujolais- distrikterne ligger centralt i den østlige del af Frankrig, mellem Mâcon og Lyon. Teknisk set er Beaujolais en del af vindistriktet Bourgogne, men bliver tit behandlet som en separat region - der er nemlig stor forskel på de to vine.</p> <p>Bourgogne vin har generelt højere prestige og er fine og dyrere, mens beaujolais har haft et rygte for at være lidt af en bællevin. Det passer nu ikke - en beaujolais vin er ikke dårligere end en bourgogne vin. De er bare gode på hver deres måde.</p> <p>Bourgogne vine er dyre, store i krop og næse, vinøse og komplekse. Beaujolais fås derimod til en meget mere tilgængelig pris, blandt andet fordi produktionen er højere og årgangene er mere stabile. Går man efter de bedste producenter af Beaujolais, kan man finde virkelig god vin til en ganske rimelig pris - og det kan vi godt lide på VINOteket, uanset om du er til hvidvin eller <a href="https://vinoteket.dk/117-rodvine">rødvin</a>.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Bourgogne</h2> <p>Bourgogne vin er lavet på pinot noir, der er en skrøbelig drue uden megen egensmag - her er det terroiret, der smager igennem. I Bourgogne er hovedformålet også at skabe vin, der netop smager af terroiret, hvor druen er dyrket. Det kan være en smule uoverskueligt at søge sig frem til gode Bourgognevine, hvor producent og årgang har større betydning område. Årgangene er ustabile pga. et svingende klima, hvor det kan være svært at opnå optimal druemodning, og vinene kan variere vældigt fra producent til producent, selvom de kommer fra samme områder.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Beaujolais</h2> <p>Beaujolais er generelt lettere, mere saftige og frugtige og ukomplicerede. Beaujolais laves på gamay-druen, der giver mere bær og den karakteristiske bananduft i en del af de unge vine fra området. En rødvin man drikker om sommeren, vil nogle måske mene, men det er ikke helt sandt. Village og Cru er vine af rigtigt god kvalitet, mens AOC-appellationen kræver lidt mere research for at plukke de gode flasker ud.</p> <p>Beaujolais noveau - altså den ny vin, der gæres hurtigt på tank og frigives tredje torsdag i november til et vældigt balfaldera - har været med til at give beaujolais det lidt flossede rygte. Målet var primært hurtig profit til store vinfirmaer. Der har dog altid eksisteret vinbønder med sans for kvalitet og gode vine i området, og det her blandt andet her vi finder vores beaujolaiser.</p>
  • Rhône-dalen & Sydfrankrig
    <p>Sydfransk rødvin og Rhône dalen udgør et af Frankrigs vigtigste vinområder, og det er ikke uden grund. Med deres frodige klima har Frankrig på mange måder sat standarden for vindyrkning, og deres druesorter benyttes i hele verden. I Frankrig er det dog ikke tilfældigt, hvor druesorterne dyrkes. Faktisk dikterer den franske vinlov hvilke druesorter, der må dyrkes hvor. På den måde ved du altid hvilken region, som vinen stammer fra.</p> <p>Sydfransk rødvin og Rhône dalen byder på et overflødighedshorn af store smagsoplevelser med Grenache, Côtes du Rhône og Châteauneuf-du-Pape, hvor sidstnævnte er den mest kendte rødvin fra Rhône dalen. Sydfransk rødvin og Rhône dalen står ofte i skyggen af f.eks. Bourgogne og Bordeaux, men hos VINOteket er vi vilde med sydfransk vin og Rhône dalen, som du kan opleve lige her.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Rhône dalen i nord og syd</h2> <p>Når vi taler om sydfransk rødvin og Rhône dalen, er netop Rhône et vigtigt vindistrikt. Her finder vi området Côtes du Rhône, som betyder skråningerne ved Rhône. Ved floden Rhône, som udspringer i Schweiz og løber gennem Geneve, byder de franske skråninger på vine med stor diversitet. Derfor er distriktet delt op i Nord og Syd.</p> <p><br /><br /></p> <p>I den nordlige del findes de store vinoplevelser i en flaske Hermitage, der med sin fulde krop og rige indhold af tannin kan lagres længe. Vinene fra syd er krydrede og sødlige, og koster ofte mindre end de nordlige Rhône-vine. Fra syd kommer vine some Côtes du Rhône, Villages og Châteauneuf-du-Pape. Den store forskel mellem nord og syd er stilen. De nordlige vine laves ofte kun på en enkelt druesort, hvor de sydlige vine laves på mindst tre sorter, hvoraf Grenache ofte indgår. Sydfransk rødvin og Rhône dalen byder derfor på et varieret vinsortiment.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Rhônevinens hiearaki  </h2> <p>Intet er overladt til tilfældighederne, når det gælder sydfransk rødvin og Rhône dalen. Derfor inddeles de rhônske vine i et hierarki bestående af fire kategorier. Nederst i hierarkiet er vinene Côtes du Rhône, som du finder til få penge i de fleste supermarkeder. Finere bliver det på næste trin med Côtes du Rhône Villages. Vinen kan komme fra 95 kommuner, men der angives ikke præcist hvilken. På det næstsidste trin tildeles vinen et bynavn, f.eks. Côtes du Rhône Villages Valréas. Det er dog kun 19 nøje udvalgte byer, der må pryde vinene med deres eget navn. Dette har de gjort sig fortjent til ved at producere ekseptionelt gode vine. Øverst i hierarkiet er de 15 ypperste vine, som kaldes cru. Vinene kan undlade Côtes du Rhône i navnet og kun kaldes ved cru’en, f.eks. Châteauneuf-du-Pape.</p> <p><br /><br /> Den bedste kvalitet og de største smage findes øverst i hierarkiet, hvor cru’erne hver især byder på unikke smagsoplevelser. Vinene fra Côtes du Rhône og Villages minder meget om hinanden, men dette gør dem bestemt ikke til dårlige vine. Tværtimod. Sydfransk rødvin og Rhône dalen byder på vine til enhver smag, hvor kvaliteten altid er i top.</p>
  • Bordeaux
    <h2>Bordeaux - Verdens hovedstad for vin</h2> <p>Vindistriktet Bordeaux ligger i det sydvestlige Frankrig med direkte adgang til Atlanterhavet. Bordeaux’s 125.000 hektar store område, gør vindistriktet til det største i verden for producenter af <a href="https://vinoteket.dk/117-rodvine">kvalitetsvin</a>. Foruden sin størrelse, er Bordeaux også kendt som den vigtigste vinregion for kvalitetsvin i verden. Det skyldes at det netop er i Bordeaux, nogle af verdens fineste, bedst kendte og dyreste vine produceres. Desuden har Bordeuxregionen formået at skabe en klassifikation, kaldet 1855-klassifikationen, som gør det nemt for forbrugeren at overskue kvaliteten af områdets vin. Det har intet andet vindistrikt formået siden.<br /> Selvom navnet Bordeaux nærmest giver væk, at distriktet er mest kendt for sine rødvine, må hvidvine og dessertvine fra Bordeaux ikke undervurderes. Nogle af verdens bedste producenter af hvid- og dessertvine ligger i Bordeaux.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Bordeaux højre- og venstre bred</h2> <p>Vindistriktet Bordeaux deles i to dele: Den østlige og vestlige bred delt af Girondefloden. På den vestlige bred (venstre) findes Médoc, som producerer Bordeaux’s mest kendte CRU´er. Her er det meste vin lavet på druesorten Cabernet Sauvignon. På den østlige (højre) bred findes Pomerol og St. Emilion, hvis vine primært består af druesorten Merlot.</p> <p>Selvom der ikke er ret langt mellem de to bredde, er der stor forskel på jorden i øst og vest. Dermed er der også stor forskel på hvilke druesorter, der trives bedst i de enkelte områder. Det giver en distinkt forskel på stilen i vinene fra de to brede.</p> <p>Der er et højere indhold af garvesyre i Cabernet Sauvignon end der er i Merlot. Det betyder at vin lavet på Cabernet Sauvignon skal lagres længere for at kunne drikkes. Dog bekræfter Cabernet Sauvignons lagringspotentiale også devisen “Tålmodighed er en dyd”. Med den rette lagringstid, har disse vine nemlig potentialet til at udvikle sig til mesterværker. Merlotvine er modsat hurtigere drikkeklare, og har en mørkere farve og blødere, mere frugtig smag. Merlot har desuden en lidt højere alkoholstyrke end Cabernet Sauvignon.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Bordeaux og deres mange klassificeringer</h2> <p>For det utrænede øje kan de mange klassificeringer af Bordeaux’s vine virke meget omstændige. I bordeaux klassificeres vinen nemlig efter hvilket slot eller undervinområde, den kommer fra. Eftersom Bordeauxregionen huser over 7.000 vinhuse, der til sammen producerer mere end 10.000 forskellige vine, siger det sig selv, at der findes mange klassificeringer af vin fra regionen.</p> <p></p> <p>Hos Vinoteket har vi flere Bordeauxvine med forskellige klassificeringer, men fælles for dem alle er at de garanterer en god smagsoplevelse. <br /> Har du brug for hjælp til indkøb af din næste Bordeauxvin, er du mere end velkommen til at <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://vinoteket.dk/content/4-om-os">kontakte os</a></span>. Vi er dedikerede til den vin vi sælger, og står inde for kvaliteten på hver enkelt flaske.</p>
  • Spanien og de...
    <p>Spansk rødvin byder på store regionale forskelle og mange spændende vine. Her laves stor vin på både lokale druer samt internationale druer. </p> <p>Det er svært at generalisere rødvin fra et land så stort og varieret som Spanien, men skal vi prøve på det, må vores bedste bud være kraftige, krydrede, intense og smagfulde vine. Her kan du også stadig finde rigtigt gode vine til en fornuftig pris. </p> <p><br /><br /></p> <h2>Spansk rødvinsproduktion</h2> <p>Spanien er en af de største vinproducenter og ligger på en global 3-plads lige under Frankrig og Italien. Landet har over 2,9 ha tilplantede vingårde, hvilket gør det til verdens mest vinbeplantede nation. Mange af vinstokkene er dog gamle, spredt udplantet og lavtydende på grund af den tørre og temmelig lavtydende og ufrugtbare jord i mange af Spaniens vinregioner. </p> <p>Der er blevet dyrket druer i Spanien siden bondestenalderen i 4-3000 før kristus, hvilket har ført til en lang række lokale druer og en stærk vintradition, der blev indført med fønikerne og underbygget af romernes herredømme over Spanien. Det spanske klima og den store geografiske variation har altid påvirket spansk vinproduktion med stor variation og mange spændende forskellige stilarter som følge. </p> <p><br /><br /></p> <h2>Moderne spansk rødvin</h2> <p>Phylloxera eller vinlus, lagde store dele af Frankrigs vinregioner øde fra 1850’erne og frem til 1900. Vinlusen spredte sig kun langsomt i Spanien, hvilket førte til at mange franske vinbønder drog til Nordspanien og tog sin ekspertise med sig. Det gav et løft til spansk vinproduktion, der reelt havde ligget stille i mange århundreder, og Spanien blev et moderne vinproducerende land. Borgerkrig og Francostyret lagde dog vinproduktionen temmelig stille.</p> <p>Med optagelse i EU i 1986 fik flere spansk vinregioner økonomisk støtte, der førte til en stærk udvikling af kvalitetsvine på både spanske og internationale druer med stor innovation, hvilket ledte til den nutidige produktion af raffinerede og forfinede vine. </p> <p><br /><br /></p> <h2>Spanske rødvinsdruer</h2> <p>Der findes mange spanske rødvinsdruer, men de fleste kommercielle vine til eksport bliver produceret på baggrund af et noget mere begrænset udvalg af spanske og internationale druer. De helt lokale druer bliver gerne drukket privat og sælges stort set også kun helt lokalt.</p> <p><br /><br /></p> <blockquote>- Tempranillo er den nok mest kendte spanske drue og dyrkes især i det centrale og nordlige Spanien med La Rioja som hjemegn. Den modner tidligt og vinen er frisk og frugtig som ung, men vinder ofte ved at blive lagret på egefad.</blockquote> <blockquote>- Monastrell fra de sydøstlige regioner Murcia og valencia producere kraftfulde vine med gode struktur og styrke.</blockquote> <blockquote>- Bobal dyrkes primært i Valencia og har set et opsving i kvaliteten over de seneste år med vine med meget krop og farve</blockquote> <p>De spanske vinbønder dyrker også en del internationale druer, hvor især Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah klarer sig godt i det spanske klima. </p>
  • Italien
    <p>De italienske <a href="https://vinoteket.dk/117-rodvine">rødvine er populære i Danmark</a> - faktisk så meget at det er det land, der leverer de fleste liter rødvin, der drikkes her til lands. Landet producerer et mangfold af spændende vine og det var unægtelig også romerne, der bragte vin ud til resten af Europa. Den italienske vinkultur og -historie kan man ikke fornægte. Der dyrkes rødvin i alle regioner og hjørner af landet lige fra de nordligste bjergskråninger, hvor vinstokkene gror i et køligt fastlandsklima til det aller sydligste Sicilien, hvor man finder et subtropisk, tørt klima. Det giver meget forskellige vine og stor forskel i kvalitet. Hos VINOteket gør vi os derfor stor umage med at finde de bedste italienske rødvine til en god pris.</p> <p></p> <h2>Rødvin fra Italien</h2> <p>Rødvin har sin faste plads på middagsbordet i Italien. Det er en nærmest obligatorisk del af enhver bondes afgrøde. Vin er noget man altid har i huset, og som alle drikker. Det har pudsigt nok også haft den effekt at italienerne ikke altid har gået så vældig meget op i kvaliteten på rødvinen - man har blot drukket det, der nu blev dyrket og produceret lokalt.<br /> Europas andre store vinland klassificerede og organiserede vinproduktionen, mens Italien holdt fast i sit særlige italienske anarki, der borger for både charme og kaos.</p> <p><br /><br /></p> <p>Først i 60’erne og 70’erne begyndte man for alvor at fokusere mere på kvalitet og oprettede Vino di Tavola og Indicazione geografica Tipica, der er de italienske bordvin-kategorier, samt DOC og DOCG-kategorierne for kvalitetsvine. Systemerne er dog ikke nødvendigvis en garanti for store kvalitetsvine, samtidig med at man kan finde nogle af de bedste italienske vine i bordvin-kategorien. Benytter producenten franske druer, må man nemlig ikke være med i det fine DOC og DOCG-selskab. Derfor findes der fantastiske italienske rødvine på internationale druer i bordvin-kategorien. Mange vinbønder synes også at DOC-systemet er for rigidt og stramt med alle deres regler, og koncentrerer sig derfor heller bare om at lave god vin. Det synes vi nu bare gør arbejdet med at finde gode italienske rødvine mere spændende.</p>
  • Amerikanske vine
    <p>Rødvin er danskernes foretrukne vintype - heriblandt findes de raffinerede amerikanske rødvine. Hos os kan du finde din rubinrøde favorit vin fra Amerika, hvor den gode smag er i højsædet - et kvalitetssortiment af amerikanske vine til attraktive priser, der opfylder enhvers præferencer både til hverdag, fest eller andre specielle anledninger. Vi garanterer, at du kan finde alt fra lette, elegante rødvine til intense, kraftige rødvine. Vi bestræber os efter at udvælge vores rødvine nøje, så du er sikret en vin i topkvalitet, der giver dig en delikat og nydelsesfuld smagsoplevelse. Det gælder både den første og sidste tår rødvin. Hos os får du sikker og krypteret handel hele vejen igennem og levering samme dag ved bestilling inden klokken 10. Derudover tilbyder vi kompetent kundeservice på både mail og telefon, hvor vi sidder klar til at imødekomme dine ønsker og besvare eventuelle spørgsmål. Læs mere under og gå på opdagelse blandt vores udsøgte og spændende amerikanske rødvine. </p> <p><br /><br /></p> <h2 style="text-align: left;">Hvorfor vælge en amerikansk rødvin?</h2> <p>Amerikanerne prioriterer at sætte smagen i centrum og ikke forfølge de klassiske vin traditioner. De amerikanske vine har de bedste forudsætninger, da Amerika har ypperlige temperaturer og vækstbetingelser for et utal af forskellige røde druer. Det solrige klima garanterer, at druerne både kan blomstre samt modnes, og deraf blive saftige og smagfulde. Dernæst bringes frugten frem og den mineralske stil tilbage. Et velsmagende glas af amerikansk rødvin kan sagtens måle sig med både de franske- og italienske rødvine. De amerikanske rødvine byder på flere forskellige smagsnuancer, der passer til enhver begivenhed og samtlige måltider. </p> <p><br /><br /></p> <h2>En traditionsrig vinkultur </h2> <p>Amerika har en traditionsrig vinkultur, men er desværre ikke en af de mest velkendte vin-nationer. Det betyder dog ikke, at man ikke finder amerikansk vin af høj kvalitet. Det er tydeligt en nation, der satser på topkvalitet og god smag. De mange forskellige typer af amerikanske vinregioner gør, at USA har mulighed for dyrke flere forskellige druetyper. Meget karakteristisk for amerikansk vin er, at vinen oftest kun produceres på en enkelt drue. Det betyder, at produktionen lettere kan ændres alt efter druetypen. Det giver også amerikansk rødvin sin særlige stil, hvilket værdsættes af os vinelskere.</p>
  • Sydamerikanske vine
    <p>Sydamerikansk vin byder på fantastiske smagsoplevelser fra lande som Chile og Argentina. Mange kender nok bedst vinene fra de nederste hylder i det lokale supermarked. Her har de fået deres placering, fordi det er gode hverdagsvine til billige penge. Det er en skam, for selvom sydamerikansk vin ikke koster en herregård, hører de til på den øverste hylde. Vinene er lavet på franske druesorter, som vokser særligt godt i det sydamerikanske klima. Det gør vinene fantastisk velsmagende med masser af dybde og karakter. Og så gør det jo ikke noget, at de er til at betale for. </p> <p>For bare få år siden regnede ingen sydamerikansk vin for noget særligt. Men dette har heldigvis ændret sig. Vinene har virkelig vundet deres særlige plads på det europæiske marked, hvor sydamerikanske vine nu ikke er til at komme udenom. Hos VINOteket er vi vilde med sydamerikansk vin, og hvis du ikke allerede er det, vil du også blive det.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Chile</h2> <p>Chile har fået en særlig plads på de danske middagsborde, ikke mindst på grund af deres gode og billige hverdagsvine. Her får du fornuftige og prisvenlige vine for få penge. Men landet byder på meget mere end let tilgængelig sydamerikansk vin. </p> <p><br /><br /></p> <p>Vi kan ikke tale om sydamerikansk vin, uden at fremhæve Chile som en absolut sværvægter. Vi er vilde med de gode vine til priser, der er mindst ligeså gode. I mange år gjorde restriktioner i landet, at chilenerne ikke kunne tjene penge på vinene, hvilket stoppede produktionen. Heldigvis blev restriktionerne ophævet, og vinene kom på de danske supermarkedshylder i 80’erne. </p> <p><br /><br /></p> <p>Det er ikke uden grund, at Chile i dag anses som en af de vigtigste vinproducenter i verden. De franske druesorter som Syrah og Pinot Noir har ideelle vækstbetingelser i Chile, hvilket skaber helt unikke vinoplevelser. Smagene veksler fra intens og markant til let og elegant, så der findes noget for enhver smag. Men man kan altid regne med den gode smag, som det stabile klima sørger for. </p> <p><br /><br /></p> <h2>Argentina</h2> <p>Som verdens femte største vinproducent udgør Argentina en stor del af den sydamerikanske vinproduktion. Men faktisk kom de argentinske vine først til i Europa i midten af 90’erne. Argentina led under dårlig økonomi, hvilket fik det lokale vinsalg til at falde markant. Producenterne begyndte derfor at producere vine af høj kvalitet, og sælge disse videre til andre lande. Samtidig kom investorer fra udlandet og investerede i de argentinske vinmarker. Den positive udvikling nyder vi godt af i dag, hvor Argentina leverer stadig flere vine af prima kvalitet.</p> <p><br /><br /></p> <p>Det er ikke uden grund, at netop Argentina oplever stor succes med deres vine. Druesorterne stammer oprindeligt fra Frankrig, men vokser lystigt i det varme og tørre klima. Især druesorten Malbec har fået en særlig betydning for den argentinske vinproduktion. Det varme klima gør vinene saftige og mørke. Også den populære Cabernet Sauvignon-drue nyder godt at det argentinske klima. Her bliver den til bløde og frugtige vine, der er svære at modstå. Sydamerikansk vin og franske druer er en fantastisk kombination.</p>

Der er 72 varer.

Viser 1-12 af 72 element(er)

Aktive filtre