Bourgogne

Bourgogne ligger centralt i Frankrig fra Auxerre til Lyon - med et ustabilt kontinentalklima, der giver meget svingende årgange. Her er der blevet produceret vin siden 2. århundrede, og regionen er et kludetæppe af vinmarker, nedarvet gennem generationer. De enkelte parceller og deres climat er afgørende for vinens unikke smag.
I Bourgogne laver man rødvin på Pinot Noir og hvidvin på Chardonnay. Sådan. En smule rødvin på Gamay og hvidvin på Aligoté og lidt rosé og mousserende kan regionen også byde på, men her eksperimenteres generelt ikke med druer og sære, nye processer.

God bourgogne er svær at få fat på - og tit ret dyr. Her produceres kun 3% af al fransk vin, og når vejret er ustabilt, bliver årgangene det også. Har du til gengæld fået fingrene i en god årgang, er du sikret en himmerigsmundfuld. Hos VINOteket opsøger vi gode vine til prisen fra det eksklusive vinområde.Bourgogne hvidvin

Hos VINOteket har vi en forkærlighed for les blancs - bourgogne hvidvine. Mange af hvidvinene kan drikkes unge, mens det generelt anbefales at lagre Grand Cru i 5-6 år. De gode hvidvine er i en klasse for sig, med stor diversitet, men spændende bouqueter og smagsnuancer. Hvidvin fra Bourgogne spænder mellem de lette, elegante og knastørre til fede og fadlagrede med fylde og mange smagslag.Les climats

Udover at vinområdet er lille, skabes vinen også med udgangspunkt i stolte traditioner for at få vinen til at smage af den lokale terroir - og her tales der meget lokalt! Vinmarkerne deles op efter rigid arvelovgivning - alle arvinger skal have præcis lige meget, så en jordlod deles gerne i to. Det betyder at en del parceller består af et antal vinstokke og ikke en mark. De enkelte marker har hver sit særegne climat med egne geologiske karakteristika. Markerne omgives af små stenmure, der medvirker til at give druerne fra netop dén mark en helt særlig karakter. Men druerne bliver derefter forvandlet til vin hos forskellige producenter - derfor er der så utroligt mange forskellige typer, og der skal både kigges på geografisk oprindelse og producent, når du skal finde din favorit.

Bourgogne

Der er 3 varer.

Viser 1-3 af 3 element(er)

Aktive filtre