Hvidvine

Hvidvin i høj kvalitet

Hos vinoteket finder du et stort udvalg af hvidvin i høj kvalitet. Kvalitet er ikke noget, vi går på kompromis med, og du kan derfor være helt sikker på at finde en flaske efter din smag. Vores hvidvin giver forskellige smagsoplevelser, og vi har derfor en vin til dig, uanset om du er til tør eller sød hvidvin.
Hvidvin er på trods af navnet ikke hvid, men snarere let gullig, gylden eller korngul. Navnet hvidvin er i stedet en beskrivelse, der skal vise modsætningen til rødvin. Forskellen mellem de to vine er hovedsageligt fremstillingsprocessen. I hvidvin pilles skindet (skallen) af de blå og grønne druer, hvilket fjerner farven og en del af garvesyren.
Her på siden finder du hvidvin fra de klassiske vinproducerende lande som Tyskland og Frankrig samt andre særligt udvalgt vine. Vælg den hvidvin der passer til din smag.



Nyd et koldt glas hvidvin for sig selv eller til et måltid

Et koldt glas hvidvin passer perfekt til en varm sommerdag på terrassen, hvor du kan nyde tiden med dine nærmeste. Derudover fungerer det godt som aperitif, i cocktails eller som supplement til flere forskellige retter.
Særligt tør hvidvin fungerer godt til fisk og skaldyr, men kan også sagtens bruges til fjerkræ. Søde hvidvine passer til desserter eller ost. Det afhænger naturligvis også af smag og behag.



Tilmeld vores nyhedsbrev - så er du altid opdateret

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev er du altid opdateret på nye hvidvine eller gode tilbud. Det kan du gøre nederst på siden, og hvis du gerne vil have råd og vejledning, så er du velkommen til at henvende dig til os.

Hvidvine

Subcategories

  • Øvrige hvidvine
  • Tyskland & Østrig
    <h1>Tyske hvidvin</h1> <p>Tyskland er et stort og mangfoldigt vinland med meget at byde på. Det kølige klima giver en stor og spændende variation , men kræver at man er opmærksom på at finde de gode årgange frem. De tyske hvidvine er generelt mere kølige og med lavere alkoholprocent end hvad man ser i oversøiske vine og vine fra europæiske producenter i varmere klima. Det giver elegant og raffinrede vine fra de dygtige vinhuse, der har oplevet et generationsskifte med fokus på kvalitet, økologi og velbalancerede vine. De nye tyske vinbønder og producenter er kendetegnet af en pionérånd, hvor gamle traditioner udforskes og kombineres med moderne teknik og know-how. </p> <p><br /><br /></p> <h2>Tyske hvidvinsdruer</h2> <p>Riesling trækker absolut fra resten af de tyske druer og er den langt mest kendt drue og mest eksporterede. Sylvaner og Grauburgunder /Pinot Gris følger dog tæt efter, mens Müller-Thurgau, Elbling og Weissburgunder/Pinot Blanc og Grüner Veltliner også er udbredte - så der er meget at vælge mellem lige fra de tørre og mineralske vine til mere frugtige florale og cremede type. I en del af de i alt 13 tyske vinregioner drikkes meget af vinen dog lokalt eller sælges til turister. Det forklarer også hvorfor Rieslingen, der produceres med eksport for øje har så stor markedsdominans. </p> <p><br /><br /></p> <h2>Værd at vide om tysk hvidvin</h2> <blockquote></blockquote> <p>Her har vi samlet flere ting, der er værd at hvide om tysk hvidvin:</p> <p><br /><br /></p> <blockquote><strong>Grosse Gewächs</strong>: stor vækst - vine fra udvalgte Erste Lage-marker i Rheingau, hvor der produceres max 50 hl/ha, og de sunde druer håndplukkes for at sikre kvaliteten. Kun ædelråd i de søde vine og mindst 100° oechsle.</blockquote> <blockquote><strong>Sekt</strong>: mousserende vin - i Tyskland laves den efter den traditionelle  champagne-metode med flaskegæring, dog på andre druetyper. Sekt laves som både hvis, rosé og rød og fås i tørhedsgrader fra Halbtrocken med 35-55 gram restsukker/liter til Brut Nature med 0-3 gram restsukker/liter.</blockquote> <blockquote><strong>(Trocken)beerenauslese</strong>: er vin på håndplukkede druer angrebet af ædelråd - eller botyritis, hvilket giver en intens og sød dessertvin, der kan lagres i årtier.</blockquote> <blockquote><strong>Eiswein:</strong> vin lavet på fuldmodne druer, der er frosset ved -8℃ og presset i frossen tilstand. Dyrt og besværligt at lave, men en fantastisk desservin med mange smagsnuancer.</blockquote> <blockquote><strong>Feinherb</strong>: ikke en del af de officielle betegnelser, men bruges alment om halvsøde vine, der ligger til den lidt sødere side end en halbtrocken.</blockquote> <blockquote><strong>Oechsle grad</strong>: ddruemostens sukkerindhold ved høsttidspunkt. Måles ved at veje druemostens vægt i forhold til vands massefylde. Eks 1 l. most/1078 g=78° oechsle. </blockquote>
  • Bourgogne
    <p>Bourgogne ligger centralt i Frankrig fra Auxerre til Lyon - med et ustabilt kontinentalklima, der giver meget svingende årgange. Her er der blevet produceret vin siden 2. århundrede, og regionen er et kludetæppe af vinmarker, nedarvet gennem generationer. De enkelte parceller og deres climat er afgørende for vinens unikke smag.<br /> I Bourgogne laver man rødvin på Pinot Noir og hvidvin på Chardonnay. Sådan. En smule rødvin på Gamay og hvidvin på Aligoté og lidt rosé og mousserende kan regionen også byde på, men her eksperimenteres generelt ikke med druer og sære, nye processer.</p> <p>God bourgogne er svær at få fat på - og tit ret dyr. Her produceres kun 3% af al fransk vin, og når vejret er ustabilt, bliver årgangene det også. Har du til gengæld fået fingrene i en god årgang, er du sikret en himmerigsmundfuld. Hos VINOteket opsøger vi gode vine til prisen fra det eksklusive vinområde.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Bourgogne hvidvin</h2> <p>Hos VINOteket har vi en forkærlighed for les blancs - bourgogne hvidvine. Mange af hvidvinene kan drikkes unge, mens det generelt anbefales at lagre Grand Cru i 5-6 år. De gode hvidvine er i en klasse for sig, med stor diversitet, men spændende bouqueter og smagsnuancer. Hvidvin fra Bourgogne spænder mellem de lette, elegante og knastørre til fede og fadlagrede med fylde og mange smagslag.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Les climats</h2> <p>Udover at vinområdet er lille, skabes vinen også med udgangspunkt i stolte traditioner for at få vinen til at smage af den lokale terroir - og her tales der meget lokalt! Vinmarkerne deles op efter rigid arvelovgivning - alle arvinger skal have præcis lige meget, så en jordlod deles gerne i to. Det betyder at en del parceller består af et antal vinstokke og ikke en mark. De enkelte marker har hver sit særegne climat med egne geologiske karakteristika. Markerne omgives af små stenmure, der medvirker til at give druerne fra netop dén mark en helt særlig karakter. Men druerne bliver derefter forvandlet til vin hos forskellige producenter - derfor er der så utroligt mange forskellige typer, og der skal både kigges på geografisk oprindelse og producent, når du skal finde din favorit.</p>
  • Italienske hvidvine
    <p>De italienske hvidvine spænder bredt fra tørre, mineralske typer fra den nordlige del af landet til sødere længere sydpå. Alle italienske vinregioner producerer hvidvin, hvilket vil sige at italiensk hvidvin, ligesom deres rødvin, er et mangeartet og spændende udforskningsområde. Lokalt er der stor loyalitet overfor lokale druer og traditionelt produktion - meget af hvidvinen drikkes da også lokalt.</p> <p>Italien var mest kendt for sine rødvine frem til 1960’erne, men har altid produceret glimrende hvidvin. Siden midten af 60’erne og op til nu, er produktionen fokuseret i større grad. Det betyder at du kan få friske, frugtige og spændende italienske hvidvine med masser af kompleksitet og aroma.</p> <p>Italienerne drikker selv gerne de tørre hvidvine til maden, mens de søde drikkes til dessert. Serveres der et glas til aperitif eller for sig selv, står det gerne på mousserende hvidvin - frizzante eller spumante.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Italiensk pinot grigio</h2> <p>Mange af de velkendte italienske hvidvine fra området omkring Veneto laves på Pinot Grigio, men der produceres også en del Chardonnay. Af lokale druer er Trebbiano den mest kendte italienske druer sammen Garganega. Der findes dog også et utal af lokale og krydsede druer, der næsten kun findes lokalt og sjældent eksporteres i større grad.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Prosecco</h2> <p>Italienerne har produceret mousserende hvidvin siden romerne - længe før munkene i Champagne fandt på det samme. Der findes mange typer og de fleste bliver drukket lokalt i Italien</p> <p>Den velkendte prosecco betyder ‘næsten tør’, og det passer godt på rigtigt mange proseccoer. De laves på de lokale druer Glera, Bianchetta, Perera, Verdiso og de internationale druer Pinot Noir og Chardonnay. Prosecco laves i Veneto i det nordlige italien, og har fået DOCG-status i 2009.</p> <p>Prosecco produceres ved charmat-metoden - altså på tryktanke og ikke med den klassiske champagne-metode. Charmat giver ofte flere og mere markante bobler og et mere ensartet resultat. Prosecco drikkes bedst ung og har sjældent stort modningspotentiale. De bliver typisk drukket som aperitif, til frugtige desserter og kager.</p> <p>Spumante og frizzante er simpelthen betegnelsen for hvor mange bobler, der er i vinen. Spumante er de mest boblende, med mange fine bobler. Frizzante har færre og blidere bobler - det der også går under semi-sparkling.</p>

Der er 20 varer.

Viser 1-12 af 20 element(er)

Aktive filtre