Mousserende vine

Delikate smage

Den mest kendte mousserende vin er nok champagne, men mousserende vin er meget mere - det har de fleste efterhånden fundet ud af. Hos Vinoteket har vi en række delikate mousserende vine fra det europæiske marked.
De fleste vinproducerende lande har i dag op til flere versioner af mousserende vine - fra Europa finder du bla. proseccco, spumante og brachetto fra italien, cava fra Spanien og cremant og caprice fra Frankrig.



Hvad er mousserende vin?

Metoden blev først brugt i Champagne-regionen i Frankrig - og derfor forbinder vi bobler med champagne-navnet. Der laves dog glimrende boblende vine mange andre steder - de skal bare kaldes noget andet.
Al vin produceres ved at tilsætte gær til druesaften - og det omdanner sukker til alkohol og kuldioxid. Normalt sker fermenteringen i åbne kar, så kuldioxiden bliver sluppet fri. De lækre bobler opstår ved en sekundær gæring af vinen, så der dannes kulsyre, mens vinen er i en lukket beholder. Så bliver boblerne i vinen. Den anden gæring sker i lukkede tanke (charmat-metoden) - eller i flaske (den traditionelle metode eller méthode champenoise). De fleste mousserende vine produceres af hvide eller røde druer som hvidvin og rosé, men de findes også på blå druer, der giver en perlende frisk, let rødvin.



Mousserende vin til menuen

De perlende vine har et helt særligt festlig og lidt dekadent præg. Mousserende vin er traditionelt blevet brugt som velkomstdrink, til ‘champagne’cocktails og aperitif eller til dessert og frisk frugt. Vi har også perlende vine, der passer glimrende til fisk og skaldyr, salater, lyst kød og lettere forretter. Spørg os gerne, hvis du ønsker at sammensætte en mousserende vin-menu.

Mousserende vine

Der er 11 varer.

Viser 1-11 af 11 element(er)

Aktive filtre