Champagne

Champagne - velsmagende bobler til festlige lejligheder

Champagne er mousserende vin, som er dyrket og fremstillet i Champagnedistriktet beliggende omkring byen Reims i den nordlige del af Frankrig. Det har gennem århundreder været en let og boblende drik, som var forbeholdt de højest stillede i samfundet. I dag er det blevet et fast inventar til nytårsaften, bryllupper, fødselsdage og andre festlige lejligheder.
Champagne får sine bobler ved at tilsætte gær til druesaften, som omdanner sukker til alkohol og kuldioxid. De lækre bobler opstår ved en sekundær gæring af vinen, så der dannes kulsyre, mens vinen er i en lukket beholder. På denne måde forbliver boblerne i vinen.
Hos vinoteket finder du champagneflasker fra velkendte mærker som Bollinger og Louis Roederer, der er kendt for at holde et højt niveau. Det er et velegnet valg til retter med fisk og skaldyr eller til begivenhedsrige traditioner.Champagne - hvad står brut for?

Når det kommer til mousserende vine som Champagne, Crémant eller Cava, så bliver tørheden angivet ved Brut, Seco og Semi/Demi Seco. Brut betyder, at vinen er tør, mens Seco er en mindre tør vin, og Semi Seco er endnu sødere - selvom ingen af dem er helt søde.
Vi forhandler kun Brut Champagne. Foretrækker du en sødere flaske, så kan vi anbefale, at du tjekker vores udvalg af mousserende vin. Du kan eksempelvis prøve en sød Moscato d’Asti fra Italien.Champagne som aperitif eller i cocktail

Champagne er en velkendt ledsager til kransekagen, når det nye år skydes ind, men de delikate bobler kan bruges til meget mere. Boblerne fungerer rigtig godt i mange drinks, da det hurtigt kan give en frisk og lækker smag til tunge cocktails. Vil du vide mere omkring Champagne, så er du meget velkommen til at skrive ind til os med spørgsmål.

Champagne

Der er 5 varer.

Viser 1-5 af 5 element(er)

Aktive filtre