Spiritus

Spiritus i høj kvalitet

Hvis du er på udkig efter en flaske spiritus til en god pris, så kan du være sikker på at finde det her. Vi har alkohol fra det meste af verdenen i høj kvalitet. Alle flasker er nøje udvalgt, så du er sikker på at finde spiritus, hvor du får kvalitet for dine penge. Du kan vælge mellem vores Whisky, Vodka, Bitter, Cognac, Brandy, Gin, Likør, Cachaca eller Pisco.Spiritus - nyd det for sig selv eller i drinks

Vi har nogle flasker spiritus, der egner sig bedst til at blive nydt for sig selv, mens andre fungerer godt i lækre cocktails. Eksempelvis fungerer Jim Bean og Jack Daniels godt i drinks som whisky cola eller whisky sour, mens flasker som Ardberg og Bowmore er bedst for sig selv.Hvilken smag foretrækker du?

Det er gået op for danskerne, at kvalitet betyder meget for oplevelsen ved at drikke. Der er stor forskel på hver type alkohol, hvert område og hver flaske.

Whisky

Whisky fra Skotland er kendt verdenen over og indeholder en masse smag, da det blot destilleres to gange i modsætning til irsk whisky, der destilleres tre gange. Du kan vælge en malt whisky eller blended, der kan indeholde andre kornsorter som korn, ris eller kartofler.

Rom

Rom er steget meget i popularitet herhjemme, fordi det er en sødere spiritus end whisky og cognac. Rom fungerer godt for sig selv eller i drinks.

Gin

Navnet gin kom af en sammentrækning af det franske ord for enebær, geniévre. Enebæren er en markant del af gin oplevelsen, som giver en bitter og rund smag.

Vodka

Vodka er kommet meget længere fra at være en russisk kartoffel drik, som hovedsageligt blev drukket for promillens skyld. Flasker som beluga, belvedere, bornholm er med til at give en stor oplevelse, når du drikker vodka.

Spiritus

Subcategories

 • Bitter
 • Whisky fra hele verden
  <p>Hos Vinoteket finder du udvalgte whiskyer fra Skotland, Irland og USA. Her er en Whisky ikke blot <a href="https://vinoteket.dk/108-spiritus">spiritus</a>, men et helt unikt produkt.<br /> Uisce beatha, eller livets vand stammer fra Skotland og er i så høj grad forbundet med landet, at du kan bede om ‘scotch’ over hele verden og få serveret en <em>whisky</em>. <br /> Whiskyen er blevet produceret i Skotland fra ca år 1000, først af munke som medicin - men de opdagede hurtigt at man ikke behøver at være syg for at nyde en <strong>god whisky</strong>.</p> <p></p> <h2>Skotsk whisky</h2> <p>For at kunne kaldes skotsk whisky, skal den produceres og lagres i Skotland og modne på egetræsfade i mindst tre år. Den skotske whisky staves også altid uden e’et.<br /> Skotsk whisky er meget varieret, fra de røgede, tørvede, skarpe til de mere afrundede, frugtige og krydrede. Det store og varierede udvalg af skotsk whisky betyder også at der altid er en ny og spændende flaske, der venter på at blive opdaget.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Irsk Whiskey</h2> <p>Irsk whiskey har aldrig helt fået sammen pondus som skotsk, på trods af at irerne har produceret fantastisk whiskey næsten lige så længe - og staves med et e, ligesom den amerikanske version. Den irske whiskey destilleres intet mindre end tre gange, hvilket giver en blødere og mere elegant version. Der er stort fokus på kvalitet og god smag.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Amerikansk whiskey</h2> <p>Amerikansk whiskey kan hovedsageligt opdeles i bourbon og rye whiskey. Bourbon bliver produceret af 51% rug og byg, lagres på nye fade af hvideg, der forkulles indvendig for at trække mere smag ud. Der må ikke tilføjes hverken farve eller smagsstoffer til bourbon.<br /> Rye whiskey produceres af mindst 51% rug og har ofte en lidt mere krydret karakter. Brugt i cocktails, giver rye en mere tør og mindre sød drink.</p>
 • Cognac & Brandy
 • Cachaca & Pisco
 • Gin
  <h2>Spændende udvalg til gode priser</h2> <p>Hos vinoteket finder du også <strong>gode gins til barskabet</strong>. Vi har både klassiske, velkendte mærker og nogle af de nyskabende, spændende versioner fra både Danmark og udlandet - it’s gin o’clock!</p> <p><br /><br /></p> <h2>Historien bag gin</h2> <p>Navnet <em>gin</em> stammer fra genever - den oprindelige hollandske spiritus, der blev tilsmagt med enebær. Fra Holland kom drikken til England i slutningen af 1600, hvor den blev årsag til den såkaldte ‘gin-craze’, der nær lagde London øde med sin kradse og oftest illegalt producerede alkohol. Nye love satte en stopper fra gin-galskaben og den engelske flåde gav resten af verden smag for spiritussen i mere mådeholdne mængder.<br /> De seneste par år har drikken fået en veritabel renæssance - stadig med enebær som fremtrædende smagselement. Gin fås nu også med mange spændende nye smagskombinationer, der er værd at prøve. Den perfekte gin er både afhængig af din smag, og hvad du har tænkt dig at gøre ved din gin.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Drinks med gin</h2> <p>Gin er blevet populært og bruges til meget mere end de klassiske G&T, Tom Collins og Dry Martini. De mange nye smagsvarianter har også budt på en række nye drinks. Der er masser af spændende opskrifter at prøve. Hos Vinoteket anbefaler vi at bruge de bedste ingredienser, du kan få fingre i til dine cocktails. <br /> Skal det være extravagant ud over det sædvanlige, synes vi du skal prøve en klassisk French 75 - gin og champagne:</p> <ul style="list-style-type: circle;"> <li>4 cl gin</li> <li>2,5 vl frisk citronsaft</li> <li>1,5 cl sukkersirup</li> <li>Champagne (eller mousserende vin)</li> <li>Citronskal</li> </ul> <p>Mix gin, citronsaft og sukkersirup i en isfyldt shaker og shake. Si i et champagneglas, top op med champagne og pynt med citronskal.</p> <p>Vi har et bredt udvalg af forskellige slags <a href="https://vinoteket.dk/108-spiritus">spiritus</a> </p>
 • Vodka
 • Rom
  <h2>Rom - stort udvalg af kvalitets rom</h2> <p>Rom har fået en ny genfødsel i Danmark. Det er i dag utroligt populært at drikke ren fadlagret rom, som man i årtier har gjort med Cognac og <a href="https://vinoteket.dk/127-whisky-fra-hele-verden">Whisky</a>, og det er der flere gode grunde til.<br /> Rom er typisk lavet af den sirupsagtige masse (melasse), der kommer fra rørsukker. Så selvom flaskerne har over 40% alkohol bevares en sødme, som ikke findes lignende i whiskey eller cognac. Alkoholen i rom leverer ligeledes et bid, som giver en skarphed til den søde drik.<br /><br /> Når du kigger efter rom, skal du derfor finde den rette afvejning mellem sødme og bid fra alkoholen. Hos vinoteket finder du et stort udvalg af rom, der alle er i høj kvalitet og tilbyder forskellige smagsoplevelser.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Sådan fremstilles rom</h2> <p>Rom fremstilles af saften fra sukkerrør, som gæres til en væske sammen med vand, der har en alkoholprocent på 8-10%. Herfra destilleres væsken op til 90% og lagres herefter på egetræsfade. Lagringsperioden afgør, hvilken farve rom du får i flasken. Rom er en gennemsigtig eller lys væske, som efter minimum 3 års lagring begynder at blive mørkere. Efter lagringsperioden fortyndes rommen ned til omkring 40%.</p> <p><br /><br /></p> <h2>Rom - sjove vandrehistorier</h2> <p>Rom i sin rå form blev i 1700-tallet sejlet ind til Europa. Ombord på skibene blev britiske søfolk ofte betalt i rom. For at være sikker på, at alkoholen ikke var fortyndet, så puttede besætning krudt i væsken. Hvis alkoholen var over 57%, så ville krudtet blive antændt, og der var dermed ingen tvivl omkring kvaliteten af rommen. Hvis det ikke blev antændt, så var der anledning til bekymring.<br /><br /> Langt størstedelen af kvalitets rom bliver stadig fremstillet i Mellemamerika, som har de bedste forudsætninger for at lave gode romflasker. Vi hjælper gerne med at finde den helt rigtige flaske efter dine ønsker.</p>
 • Likør

Der er 50 varer.

Viser 1-12 af 50 element(er)

Aktive filtre